Kati Vuorento

Maailmat syntyvät eri aikakausien elementeistä
Yhdistelen kuvituksissani eri aikakausien esineitä ja ympäristöjä. Kuvitan perinteisellä tyylillä, mutta tuon sommittelulla ja hahmojen eleillä kuvat tähän hetkeen. 

Ihmis- ja eläinhahmojen luominen on rakkainta
Kuvat muotoutuvat vaiheittain ja teen usein muutamia versioita joka kuvasta, jotta tavoitan juuri sen oikean ilmeen tai tunnelman. Yksityiskohdissa piileskelee valtavasti taikuutta. Haluan, että kuvitukseni herättää katsojassa tunteita. Myötäeläminen on tärkeää ja paatuneinkin antisankari saa piirroksissani myös helposti lähestyttäviä, jopa rakastettavia piirteitä. Näin hahmoista syntyy moniulotteisia persoonia, joiden edesottamukset ja keskinäiset välit vievät katsojan mukanaan. Hyvä hahmo on sellainen, jonka seuraa jää kaipaamaan.

Kirjoja, lehtiä, näyttelyitä
Kuvittajana saan tehdä kaikenlaista kiintoisaa. Valmistuin vuonna 2005 Taideteollisesta korkeakoulusta graafiseksi suunnittelijaksi. Suuri osa työstäni koostuu opetuskuvista, mutta  minusta on ihanaa kuvittaa myös lastenkirjoja. Lisäksi teen kuvia päivä- ja aikakauslehtiin. Hahmojen syntymistä ei voi estää, joten nostan heitä toisinaan gallerioidenkin seinille.

Lukeminen on onnellista
Luen mielelläni kirjallisuutta, jossa tarina juoksee ja tapahtumat etenevät. Nautin onnistuneesta kielikuvien käytöstä ja palaan suosikkeihini aina uudestaan, joka kerta yhtä tohkeissani. Hyvä kirja hiljentää ympäristön äänet ja jättää arjen sikseen. Lukemaan syventynyt ihminen on suojelukohde, jolle ympärillä olevat ihmiset suovat oman rauhan ruuhkaisessa lähijunassakin. 

 
Kati Vuorento

Kuva: Teemu Kuusimurto Lataa painokelpoinen kuva