Aurora Airaskorpi

Minun on aina ollut helppo tuottaa tekstiä. Valkoinen paperi ei kammoksuta minua, aina siihen jotain ilmestyy, hyvää tai keskinkertaista. Uskon, että vanhana rouvana kaappini pursuavat erilaisten inspiraatioiden tuottamia runoja, tekstinpätkiä ja päiväkirjoja.

Kirjoittaminen onkin ehkä elämäni vahvin punainen lanka, joka on seurannut minua lapsesta aikuisuuteen ja läpi erilaisten työtehtävien. Välillä koen, että muuten olen klassinen esimerkki oman sukupolveni alati muuttuvasta elämäntavasta ja työelämästä. Paraikaa työskentelen kahdessa ammatissa. Päivisin viestinnän asiantuntijana ja projektitiimien johtajana tieteen yleistajuistamisen parissa Kaskas Medialla, iltaisin opetan joogaa. 
Joogan opiskelu ja opettaminen ovat tukeneet haluani kyseenalaistaa oikeastaan ihan mitä tahansa. Vietän suurimman osan ajastani hyvin konkreettisten asioiden äärellä, mutta minua kiehtoo myös kaikki se, mitä emme näe tai pysty todistamaan. Minusta tieto ja tuntematon eivät ole toistensa vastakohtia vaan kiinnostavinta on näiden maailmojen lomittaisuus. 
Nautin oman ja muiden ihmisten elämän tarkkailusta ja kummastelusta. Miksi elämme kuten elämme, ja mitä varten oikeastaan elämme ovat kysymyksiä, joiden äärellä vietän mielelläni aikaa. Siksi olen aina ollut kova kysymään kysymyksiä. Se selittää ehkä uravalintojani, joiden myötä olen päätynyt sosiaalitieteilijäksi, toimittajaksi, projektitutkijaksi, viestintäkonsultiksi ja tieteen yleistajuistajaksi. Olen myös aina ollut kiinnostunut siitä, miten töitä ylipäätään tehdään ja siksi päätynyt vetämään luovia projektitiimejä ja kehittämään työn johtamisen tapoja. 
Sovellan elämässäni yhtä yksinkertaista mantraa, joka kuuluu englanniksi: Keep it real. Lyhyesti suomennettuna se muistuttaa minua siitä, että olemalla aito et voi epäonnistua. 

Miksi kirjoitat?
Koska kirjoittaminen on tapani ajatella ja hahmottaa maailmaa ja se tuottaa minulle suurta iloa.

Miksi kirjallisuus on tärkeää?
Koska se antaa mahdollisuuden pysähtyä, uppoutua ja oivaltaa.

 
Aurora Airaskorpi

Kuva: Terhi Korhonen Lataa painokelpoinen kuva

Riittävän hyvä