Eva Frantz

Nimeni on Eva Frantz. Olen kasvanut Kaarelassa, mukavassa mutta ei-niin-huomiotaherättävässä helsinkiläislähiössä. Tätä nykyä olen jostakin selittämättömästä syystä päätynyt Espoon perukoille yhdessä partasuisen pohjanmaalaisen ja kolmen pörrötukkaisen lapsen kanssa.
Lukion jälkeen minusta piti tulla journalisti, mieluusti revolverihaastattelija joka kulki trenssissä ja kirjoitti paljastavia artikkeleita juuri ennen deadlinea pönttö-macilla. Se suunnitelma ei edennyt, sen sijaan sujahdin Radio Vegaan, jossa olen työskennellyt melkein 20 vuotta. Olen juontanut useita ohjelmia ja selostanut jo monta kertaa Euroviisut. Lisäksi juonnan tv-ohjelmaa nimeltään De Eurovisa.
Olen blogannut siitä asti kun blogit olivat vauvoja. Se sujui välillä oikein hyvin, olen jopa saanut kaksi blogipalkintoa! Erityisen iloinen olin, kun lukijat äänestivät blogini parhaiten kirjoitetuksi. Olen nimittäin ollut hulluna kirjoittamiseen siitä lähtien kun aloin täyttää sivu sivulta tummansinistä ainekirjoitusvihkoani ala-asteella. Numeroa tärkeämpää oli saada äidinkielen opettaja pärskimään naurusta. Halusin kirjoittaa viihdyttävästi!
Ensimmäisen kirjani aloitin kahdeksanvuotiaana. Minusta piti tulla ihmelapsi, joka kirjoitti bestsellerin ennen kuin kaikki maitohampaat olivat lähteneet. Kesti melkein 30 vuotta ennen kuin esikoisromaani valmistui, mutta ehdinpä ennen seuraavaa hampaidenputoamiskierrosta. Hyvä niin.

Palkintoja:
Vuoden johtolanka 2019 teoksesta Kahdeksas neito
Runeberg Junior 2019 teoksesta Osasto 23
Eva Frantz

Kuva: Marica Rosengård Lataa painokelpoinen kuva

Lasta et minulta vie

Osasto 23

Ruukin salaisuus

Yön kuningatar