Eva Frantz


Suomenruotsalainen Eva Frantz syntyi vuonna 1980 Helsingissä ja asuu nykyään Espoossa. Hän on opiskellut journalistiikkaa, pohjoismaisia kieliä ja pohjoismaista kirjallisuutta Helsingin yliopistossa. Kirjailijantyönsä ohessa hän työskentelee toimittajana ja vetää muun muassa Relationspodden Norrena & Frantz -podcastia. Frantz on toiminut myös ruotsinkielisen Ylen euroviisukommentaattorina vuodesta 2011 lähtien.
Frantzin dekkarit käsittelevät yleensä enemmän ihmissuhteita kuin järjestäytynyttä rikollisuutta. Hänen kirjoissaan huumori tasapainottaa synkkyyttä. Lastenkirjalijana Frantz viihtyy historiallisissa ympäristöissä ja kauhistuttavissa taloissa.

Eva Frantz on saanut Suomen dekkariseuran Vuoden Johtolanka -palkinnon teoksestaan Kahdeksas neito (suom. Ulla Lempinen) ja oli siten myös ehdolla pohjoismaisen Lasiavain-dekkaripalkinnon saajaksi. Lastenkirja Osasto 23 (suom. Anu Koivunen) palkittiin Runeberg Junior -palkinnolla.

Käännökset: Anna Glad -sarjaa on käännetty suomeksi, norjaksi, tanskaksi, viroksi ja saksaksi. Frantzin lastenkirjoja on käännetty muun muassa norjaksi, tanskaksi, englanniksi, puolaksi, ranskaksi, espanjaksi, italiaksi, sloveniaksi, bulgariaksi ja venäjäksi.

Mene verkkosivulle

Seuraa sometilejä

Kuvaaja: Marica Rosengård

Kuvapankkiin

Teokset

Anna Glad ratkaisee