Malin Klingenberg


Malin Klingenberg on syntynyt vuonna 1979 ja asunut Houtskarissa, Uusikarlepyyssä, Rimouskissa, Pariisissa, Turussa ja Maarianhaminassa. Nykyään hän asuu Pietarsaaressa. Koulutukseltaan hän on tekstiilisuunnittelija, mutta hän on työskennellyt kirjailijana kokopäiväisesti vuodesta 2013 lähtien.
Malin Klingenberg on kirjoittanut lähes 30 kirjaa, joista useita on käännetty yhteensä 15 kielelle. Alberta Ensten och uppfinnarkungen oli ehdolla Pohjoismaisen neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon saajaksi vuonna 2015, Älgflickan sai toisen sijan käsikirjoituskilpailussa “Berättelsen är bäst” vuonna 2016, Den fantastiske Alfredo voitti Runeberg Junior -palkinnon vuonna 2017, Skelettet (Luuranko, suom. Outi Menna) sai palkinnon Svenska litteratursällskapetilta vuonna 2023 ja kirja Främlingarna (Karkulaiset, suom. Outi Menna) on mukana IBBYn Honour-listalla vuonna 2024.
Klingenbergin kirjoissa toistuvia teemoja ovat huumorin ja vakavan yhdistäminen, tunteet ja ihmissuhteet, odottamaton ystävyys, älykkäät lapset ja keksinnöt.

Seuraa sometilejä

Kuvaaja: Aja Lund

Kuvapankkiin

Teokset

Patrik ja superseniorit