Minna Mikkonen

Olen kirjailija, sanataideohjaaja ja filosofian maisteri. Esikoisromaanini Kivenkerääjät julkaistiin 2015 ja Amelian luut -romaanikäsikirjoitukseeni pohjaava esitystaideteos-installaatio sai ensi-iltansa 2019. Viime aikoina olen kirjoittanut myös runoja. 
Rakastan kirjoittamisen itsenäisyyttä ja vapautta, mutta myös yhteisötaiteen ja poikkitaiteellisten projektien monipuoliset kentät ihmisineen ovat minulle tärkeitä. Haluan kokeilla ja eksyä taiteen tekemisen tuntemattomillekin reiteille. Muiden taiteenlajien ammattilaisilta oppiminen on eräs kirjailijankouluni.
Olen nuorempana työskennellyt myös lähihoitajana lasten ja vanhusten parissa, ja polkuni kirjailijaksi on ollut mutkainenkin. Kirjoittaminen on ollut minulle kuitenkin aina tapa elää, olla maailmassa, ja luontevin yritys välittää jotain siitä, mikä minua kiinnostaa ja riivaa.

Miksi kirjoitat?
Koska en voi lopettaa. Minusta tulee vaikea ihminen jos en kirjoita. Kirjoittaminen on yritys ymmärtää ja olla olemassa, puhua. Kirjoittaessani olen onnellinen.

Miksi kirjallisuus on tärkeää?
Kirjallisuus avaa maailmoja, päänsisäisyyksiä, peilejä ja aivan toisenlaisia maisemia, kuin joita katselisimme vain omien silmiemme läpi. Lukeminen on ihanaa, kirjat ovat turvallisuutta luovia esineitä.
 
Minna Mikkonen

Kuva: Tiina Wallin Lataa painokelpoinen kuva

Amelian luut