Vuokko Hurme

Olen helsinkiläinen lastenkirjailija ja taidekasvattaja. Kirjoitan lapsille, lapsista ja lastenkulttuurista sekä ohjaan lasten ja vanhempien yhteisiä taideryhmiä. Olen kirjoittanut ja toimittanut useita tietokirjoja, tekemisvinkkipakkoja, puuhamateriaaleja ja lukuisia aikakauslehtijuttuja perhe- ja kasvatusaiheista. Esikoisromaanini ilmestyi syksyllä 2017.

Miksi kirjoitat?

Kenties tavoittelen kirjoittamisen flowta, sitä, että aika ja paikka menettävät merkityksensä. Silloin olen rehellinen ideoille, hahmoille ja tilanteille. Nautin joka hetkestä. Läheskään aina en tuota tilaa tavoita.

Miksi kirjallisuus on tärkeää?

Kasvatustieteilijä minussa pohtii herkästi kirjallisuuden merkitystä lapsen kehityksen näkökulmasta. Kirjallisuus auttaa ymmärtämään, hyväksymään, ajattelemaan ja näkemään, puhumaan, kuuntelemaan ja oppimaan. Hyvä kirja on usein myös viihdettä. Se on voimavara, rinnakkainen, kunkin kuulijan mielessä oman näköisekseen muuntuva todellisuus, jossa voi vierailla milloin vain. Ilman kirjaa voi elää. Ajatus kirjattomasta maailmasta kuitenkin pelottaa.

Vuokko Hurme

Kuva: Anna Autio Lataa painokelpoinen kuva

Värikkäät 2. Kirjava kartano

Värikkäät. Tiukun salaisuus

Keikaus

Leikkimään, pahvi!

Kiepaus

Kaipaus