Maija Hurme

Maija Hurme (s. 1976) on lastenkirjakuvittaja. Hän on opiskellut journalistiikkaa ja historiaa Helsingissä. Lastenkirjojen lisäksi hän kuvittaa myös oppikirjoja ja tekee grafiikkaa Hufvudstadsbladetille. Hänen kuvittamansa kirjat Lepakkopoika (S&S 2014) ja Rassel prassel puss (Onnenkuplia, S&S 2015) ovat olleet Arvid Lydecken -ehdokkaita, ja Lasten oma vuosikirja (Lasten keskus, 2015) sai Valtion tiedonjulkistamispalkinnon 2015. Hän maalaa, palstaviljelee ja elää perhe-elämää Helsingissä. 
 
Miten työskentelet kuvataiteilijana?
Haluan kertoa tarinoita samalla kun rakennan esteettisiä maailmoja. Poimin vaikutteita omilta ja muiden lapsilta, luonnosta, pienistä oudoista esineitä, ympäristöistä ja esimerkiksi sisustuslehdistä, jotka ovat tuolien, pöytien, keittiövälineiden ja pikkuesineiden kultakaivoksia. 
 
Miksi kirjallisuus on tärkeää?
Kuvakirjat ovat lapsen ensimmäinen kosketus kirjallisuuteen ja kuvataiteeseen. Kuvat jotka näemme lapsena jäävät meihin ja voivat pulpahtaa  pintaan tavalla tai toisella myöhemmin elämässä. Kuvakirjojen pitää olla korkealaatuisia ja monipuolisia, pitää olla useita kertojaääniä ja vaihtelua kuvakerronnassa. Lastenkirjat ovat siitä erikoisia että ne luetaan uudelleen ja uudelleen. Lapsi oppii kielen kirjojen kautta ja tuntee läheisyyttä lukijan kanssa. Ääneen lukeminen voi olla hieno, ainutlaatuinen hetki yhdessä lapsen kanssa tai rutiini, jolla lapset saadaan nukahtamaan. Molemmat ovat tärkeitä!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maija Hurme

Kuva: Cata Portin Lataa painokelpoinen kuva

Piilopalstan tarhurit

Varjostajat

Lepakkopoika

Peiton alla