Elsa Ervasti

Elsa Ervasti on teatteritaiteen maisteri ja viestinnän ammattilainen, joka on valmentanut satoja suomalaisia start up- ja pk-yrittäjiä esiintymisessä ja pitchaamisessa.

Miksi kirjoitat?
Kirjoittaminen on oman äänen kuuluvaksi saattamista ja omien ajatuksien kirkastamista ja tiivistämistä. Parhaimmillaan kirjoittamalla tavoittaa itsestään jotain, mitä puhumalla ei pystyisi.  Kirjat kestävät myös aikaa, jolloin on mahdollista, että joku lukee kirjaa vielä vuosienkin päästä. Toivon, että kirjamme kestäisi aikaa ja olisi tietyn ajan peilinä. Itselläni on monia ammatillisia kirjoja, jotka toimivat läpi vuosien ja joihin palaan aina uudestaan.

Miksi kirjallisuus on tärkeää?
Kirjallisuus on aikaa kestävä taiteenlaji toisin kuin esittävä taide, jonka parissa olen toiminut vuosia.
Olen opiskellut Helsingin Yliopistossa teatteritiedettä ja opintoihin kuului teatterihistoriallisten näytelmien lukeminen, analysointi sekä esitysanalyysien kirjoittaminen. Kirjallisuus on tärkeää, sillä voimme lukea satoja vuosia vanhoja näytelmiä ja tutustua niiden kautta sen ajan ihmisen ajatteluun. Teatterikorkeakoulussa opinnoissani lähes kaikki opetus oli fyysistä, äänenkäyttöä, koreografiaa ja liikettä. Muutamaan vuoteen en pystynyt lukemaan mitään, mutta nyt olen palannut lukuharrastukseen ja lukeminen tuntuu taas tärkeältä tavalta ajatella, syventyä omiin ajatuksiin ja kokea tunteita.
 
Elsa Ervasti

Kuva: Anna Autio Lataa painokelpoinen kuva

Pitch!

Pitch!