Katri Tapola


Minä olen kirjoittanut aina. Aina olen myös viihtynyt ulkona ja ollut ajokoira luonnoltani. Joskus nämä kaksi asiaa on haastava yhdistää, mutta olen selvinnyt jakamalla aikani erilaisten töiden ja tekemisten välillä. Teen monenmoista lastenkulttuurityötä ja olen saanut olla tuottajakin. Muusikkojen kanssa on ollut erilaisia konserttikeikkoja ja sanoitus- ja esiintymishommia. Kuvittajien kanssa yhteistyö on ihanaa. Aloitin syksyllä 2016 kirjallisuusterapiaohjaajan opinnot – oi opiskelijan onnea! Lopulta kuitenkin aina löydän itseni kirjoittajana (en niinkään jaksa ajatella kirjailijuutta…). Mikään ei ole parempaa kuin kirjoittaminen ja omien mielikuvien vapaa virtaaminen.
Miksi kirjoitat?
Kirjoitan koska se on minun tieni omaan sisimpääni. Kirjoittaminen on syvää keskittymistä. Se luo rauhaa. Ilman kirjoittamista hajoaa maailman menoon. Kirjoittaminen on hengittämistä ja kävelyä rytmiltään.
Miksi kirjallisuus on tärkeää?
Kirjallisuus on kohtaamista ja itsensä ja muiden ymmärtämistä. Lukeva ihminen on tekijä. Lukeminen ei koskaan ole passiivista vastaanottamista. Kirjallisuus kertoo ihmisenä olemisen haasteita ja auttaa jakamaan elämää.

 

Teokset