Laura Ertimo

Olen tietokirjaileva maantieteilijä ja asun Helsingin suurimmalla saarella, jonka rannoilta näkee avomerelle, keskustaan ja metsäisille saarille. Rakastan rajaseutuja ja etanamaisen tarkkailijan paikkaa reunamilla. Sieltä voi nähdä pieniä ja suuria asioita, jotka keskellä touhottaessa jäisivät huomaamatta. Iloitsen, kun kirjani tarjoavat oivalluksia lukijoilleen niin Suomessa kuin käännöksinä maailmalla. On hauskaa, että tietokirjastani on tehty myös nukketeatteria! Suurin haaveeni on se, että yleinen hälinä hieman vaimenisi ja mahdollisimman moni löytäisi (uudelleen) lueskelun äärettömät avaruudet.

Miksi kirjoitat?
Kirjoitan, koska ajattelen ja haluan ajatella lisää. Kirjoittamalla ajatukset jäsentyvät ja kirkastuvat. Haluan myös jakaa oivalluksia, joiden toivon ilahduttavan lukijoita.

Miksi kirjallisuus on tärkeää?
Kirja on turvallinen väline hankalien asioiden kohtaamiseen, vaarallinen väline radikaalien ajatusten jakamiseen ja mukava väline uusien ajatusten kohtaamiseen. Kansien väliin voi upota niin, että ympäröivä todellisuus haihtuu häiritsemästä.
 
Laura Ertimo

Kuva: Anna Autio Lataa painokelpoinen kuva

Lumotun maan kartasto