Elina Tuomi

Elina Tuomi (s.1987) on helsinkiläinen opettaja ja kuvittaja. Kuvataidetta koko elämänsä opiskellut Tuomi valmistui Lapin yliopistosta taiteen maisteriksi vuonna 2011, pääaineenaan kuvataidekasvatus. Freelance-kuvittajana hän on työskennellyt yrityksille, lehdille ja järjestöille. Tuomen tekeminen nojaa hänelle tärkeisiin arvoihin. Kaiken työn perustana ovat ihmisarvon, yhdenvertaisuuden, koulutuksen ja sivistyksen puolustaminen. Kirjoittamisinto syntyi Tuomen omaa nimeä kantavan, opettajuutta ja koulumaailmaa koskevan blogin myötä. Kirjoittamisesta on tullut tapa hahmottaa ympäröivää todellisuutta ja ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun. 

Miksi piirrät?
Piirrän, koska minulla on tarve tehdä todellisuuteni näkyväksi. Kuvittaminen on valtaa ja itseilmaisua, myös rakkautta taidetta ja taidehistoriaa kohtaan. Päivittäinen piirtäminen on terapeuttista ja vapauttaa minut omista ajatuksistani. Haluan tehdä kuvia, jotka saavat katsojan tuntemaan itsensä vahvaksi.
Mitä kuvat kertovat maailmasta?
Kuvat kertovat tekijänsä maailmankuvasta ja omasta ajastaan. Kuvat vaikuttavat jokaiseen ihmiseen. Kuvilla voi rikkoa rajoja ja ottaa kantaa. Kuvat tekevät yksityisestä poliittista.
Elina Tuomi

Kuva: Mikko Rasila Lataa painokelpoinen kuva

Itsenäisiä naisia

Suomirap-värityskirja