Olga Palo


Olen helsinkiläinen taiteilija ja oman elämäni ”jack of all trades”: toimin näyttämön, television ja monenlaisten kirjoittamisen muotojen parissa. Kuulun monitaiteiseen Helsingin Feministiseen Salaseuraan, jossa vaikutan lavalla ja sen takana, ja tällä hetkellä työskentelen tv-käsikirjoittajana. Olen etsinyt aktiivisesti feministisiä taiteen tekemisen tapoja kirjoittamalla, järjestämällä tapahtumia ja opettamalla. Minua eteenpäin ajava kysymys on: ai miten niin? Tällä hetkellä minua kiinnostavat lepääminen, solidaarisuus, herkut, esseet ja vastarinnan estetiikat.

Miksi kirjoitat?
Kirjoittaminen on minulle ajattelemista. Se on yritystä vangita äkkiä karkaava havainto, tai tapa saada ote hahmottomasta aamu-usvasta ympärilläni – ja sisälläni.

Miksi kirjallisuus on tärkeää?
Minusta kirjallisuudella on monta tehtävää ja se on tärkeä monista syistä. Kirjallisuus voi lisätä empatiaa avaamalla kokemuksia ja maailmoja joihin ei muuten pääsisi käsiksi; se voi antaa varmuutta kulkea vaikealla tiellä ja tuoda seuraa yksinäisiin kokemuksiin; se voi lisätä tietoa ja lisätä ymmärrystä. Ja paljon muuta.

Teokset