Ilja Karsikas


Ilja Karsikas (s. 1978) on helsinkiläinen kuvittaja ja lastenkirjailija, jonka juuret ovat Kajaanissa. Karsikas valmistui graafiseksi suunnittelijaksi Lahden Muotoiluinstituutista 2003. Vuodesta 2009 hän on kuvittanut lastenkirjoja ja toiminut kokopäiväisenä kuvittajana. Hän käsittelee kirjoissaan usein kantaaottavia tai haastava aiheita, yhteiskunnallisia, sosiaalisia tai psykologisia teemoja. Kuvakirjojen lisäksi Karsikas kuvittaa muun muassa lehtiä, yritysilmeitä ja kirjojen ja levyjen kansia, osallistuu kuvitusnäyttelyihin ja toteuttaa omia taideprojekteja. Naapurit-työryhmän kanssa hän tekee julkisia taideteoksia.

Ilja Karsikas on saanut Rudolf Koivu -kunniamaininnat kirjoista Yksisarvinen (2022) ja Keksijä punainen ja hatun varjo (2010), Arvid Lydecken -palkintoehdokkuuden kirjastaan Myrsky & Valo (2023) sekä useita Kirjataiteen kaunis kirja -kunniamainintoja.

Myydyt käännösoikeudet: Yksisarvinen (korea, ruotsi), Kuun valossa (korea, viro), Anselmin numerot, Anselmin eläimet (arabia).

Mene verkkosivulle

Seuraa sometilejä

Kuvaaja: Rosa Särkkä

Kuvapankkiin

Teokset