Ilja Karsikas

Olen helsinkiläinen kuvittaja, lastenkirjailija ja musiikintekijä.

Kuvittajuus on selkein ammatillinen identiteettini, mutta aivan yhtä tärkeää itselleni on tarinoiden kertominen ja musiikin luominen. Työkseni teen kaikenlaista visuaalisia juttuja, kuvitan kirjoja ja levynkansia, lehtiä ja yritysten ilmeitä, mitä milloinkin. Joskus pidän taidenäyttelyitä.

Kuvittamistani kirjoista itselleni tärkeimpiä ovat tietysti aina ne uusimmat, juuri nyt 2022 ilmestyvä Yksisarvinen. Aiemmista teoksista täytyy mainita Amos ja sumupuu (2017, omaan tekstiini), Eino ja suuri possukysymys (2018, Antti Nylénin tekstiin) ja Under månen/Kuun alla (2020, Aki-Pekka Sinikosken tekstiin).

Yksi antoisimpia tilaustöitä on ollut pääkaupunkiseudun seurakuntien joulukalenterin (2018) kuvittaminen, josta sain tosi ihanaa palautetta. Ruisrock-festivaalin visuaalisen ilmeen suunnittelu (20132018) taas oli musiikki-intoiluni ansiosta todella inspiroivaa.

Olen tehnyt yhteistyötä myös muiden alojen taiteilijoiden kanssa, mikä tuo työhön aina uusia kiinnostavia näkökulmia. Naapurit-työryhmän kanssa olen toteuttanut laajahkon teoskokonaisuuden Kainuun uuteen keskussairaalaan. Vino puu -bändin ja -taiteilijaryhmän kanssa olen taas tehnyt musiikkia ja teatteria yhdistäviä esityksiä ja näyttelyitä.

Kirjoitan ja sävellän kappaleita, laulan, soitan ja teen musiikkiin liittyviä visualisointeja. Vino puun lisäksi soitan Marian valinta -bändissä ja teen musiikkia myös soolona ihan omalla nimelläni.
Ilja Karsikas

Kuva: Rosa Särkkä Lataa painokelpoinen kuva

Myrsky ja Valo

Yksisarvinen

Kuun valossa