Ilja Karsikas

Olen helsinkiläinen kuvittaja. Sanon itseäni kuvittajaksi, koska se on selkein ammatillinen identiteettini. Työkseni teen kaikenlaista visuaalisia juttuja, kuvitan kirjoja ja kansia, lehtiä ja yritysten ilmeitä, mitä milloinkin. Joskus pidän taidenäyttelyitä. Usein työstä saa rahaa joskus niin vähän, että työ vaikuttaa harrastukselta.

Kuvittamistani lastenkuvakirjoista on syytä mainita Amos ja sumupuu (2017, omaan tekstiini), Eino ja suuri possukysymys (2018, Antti Nylénin tekstiin) ja Under månen/Kuun alla (2020, Aki-Pekka Sinikosken tekstiin).
Yksi antoisimpia tilaustöitä on ollut pääkaupunkiseudun seurakuntien joulukalenterin (2018) kuvittaminen, josta sain tosi ihanaa palautetta. Ruisrock-festivaalin visuaalisen ilmeen suunnittelu (2013-2018) taas oli musiikki-intoiluni ansiosta todella inspiroivaa. 

Viime vuosina olen tehnyt enenevässä määrin yhteistyötä muiden alojen taiteilijoiden kanssa, mikä on tuonut työhön uusia kiinnostavia näkökulmia. Naapurit-työryhmän kanssa olen toteuttanut laajahkon teoskokonaisuuden Kainuun uuteen keskussairaalaan, jonka ensimmäinen osa aukeaa 2020. 
Vino puu -bändin ja -taiteilijaryhmän kanssa teen musiikkia ja teatteria yhdistäviä esityksiä ja näyttelyitä. Kirjoitan ja sävellän kappaleita, laulan, soitan ja pidän kasassa yhtyeen visuaalista ilmettä. Monitaiteinen työskentely Vinon puun kanssa tuo innostavaa vaihtelua sekä työhön että elämään yleensä.
Ilja Karsikas

Kuva: Aki-Pekka Sinikoski Lataa painokelpoinen kuva

Kuun valossa