Helena Kastikainen


Olen helsinkiläinen yrittäjä, luokkaloikkari ja nuori johtajanainen. Aloitin työurani varhain ja olen ollut muun muassa yksi Suomen nuorimmista tavaratalojohtajista. Nykyisin työskentelen myynti- ja markkinointialan yrittäjänä.
Olen vannoutunut itsensä kehittämisen puolestapuhuja. Nuorella iällä ymmärsin, etteivät korkeakouluopinnot olisi osa omaa polkuani – ainakaan ennen työelämään astumista. Alun perin haaveilin vain pääseväni mahdollisimman nopeasti mihin tahansa palveluammattiin 37,5 viikkotyösopimuksella. Olen kuitenkin kyennyt suurentamaan unelmiani ja etenemään kohti omia uratavoitteitani opiskelemalla itsenäisesti.
Pelkästään puhelimen taikka tietokoneruudun välityksellä voi ottaa askeleen kohti omia unelmia. Unohtamatta tietenkään kirjoja! Oma uraharppaukseni alkoi, kun nuoruusvuosina opiskelin esimiestyötä johtamisen klassikkoteoksista. 
Haluankin kannustaa kaikkia tavoittelemaan oman näköisiä urapolkuja. Monet tiet voivat tuntua suljetuilta ja vaikeilta, mutta määrätietoisen työskentelyn, uusien ajatusten ja itsensä kehittämisen avulla pystyykin välttämään luisun ennalta kirjoitettuun elämään. 

Miksi kirjoitat?
Kirjoitan prosessoidakseni ajatuksiani, tallentaakseni muistoja ja syventääkseni oppimiani asioita. Kun kirjoitan, tuntuvat ajatukseni asettuvan uusiin uomiin. Toiseksi kirjoitan jakaakseni oivalluksiani, kokemuksiani ja tuntemuksiani. Omien ajatusten julkaiseminen tuntuu hetkittäin jännittävältä, mutta olen saanut välillä niin valtavasti muiden tuottamista teksteistä, että olen alkanut näkemään kirjoittamisen enemmänkin antamisena. Jakamalla omia oivalluksiani muille joku voi välttää tekemästä samoja virheitä, saada uusia ajatuksia tai kokea edes hetken viihdykettä.  

Miksi kirjallisuus on tärkeää?
Oma maailmankuvani muuttuu jokaisen lukemani kirjan myötä. Se on upeinta, mitä paperille painetut sanat voivat tehdä. Kirjallisuus ruokkii uteliasta sielua ja avartaa ajattelua. 

 

Kuvaaja: Miikka Pirinen

Kuvapankkiin

Teokset