Kristiina Wallin

Olen runoilija ja kirjailija, jonka intohimona on kieli ja sen kerroksiin syntyvät maailmat. Teksteissäni tutkin kielen, todellisuuden ja ihmisyyden ulottuvuuksia ja etsin tiedostetun ja tiedostamattoman sekä toden ja kuvitellun kohtaamispisteitä. Olen kirjoittanut runokokoelmia, radiodraamaa, ääniteoksia ja kaunokirjallisia kirjeitä sekä käsikirjoittanut lyhytelokuvan. Teokseni ovat olleet ehdolla Runeberg-palkinnon, Einari Vuorela -palkinnon ja Tanssiva Karhu -palkinnon saajaksi. Vaikeampaa on olla näkemättä unia on ensimmäinen romaanini.

Miksi kirjoitat?
Ajattelen kirjoittamalla. Pyrin ymmärtämään todellisuuden merkityksiä ja ristiriitoja sanoittamalla sen, mikä jäsentyy arkikielen taakse. Uskon, että fiktio voi näyttää sen, mikä on totta, mutta ei suostu faktojen määrittelemäksi. Kirjoitan, koska kirjoittaessani olen läsnä ja onnellinen.

Miksi kirjallisuus on tärkeää?
Kirjallisuus auttaa meitä näkemään, tuntemaan ja ajattelemaan. Se ravistelee, mutta yhtä lailla lohduttaa. Se houkuttelee katsomaan syvemmälle tai laajemmalle. Parhaimmillaan se auttaa tutustumaan itseemme, mutta myös unohtamaan itsemme ja kokemaan maailman ajan, paikan ja totuttujen ajatusmallien rajojen ylitse.
Kristiina Wallin

Kuva: Henrietta Soininen Lataa painokelpoinen kuva

Vaikeampaa on olla näkemättä unia