Jussi Ollila


Jussi Ollila on helsinkiläinen näyttelijä-muusikko-musiikintekijä-kirjailija. Hän on elänyt nuoruuteen saakka pienillä paikkakunnilla Savon ja Karjalan suunnalla ja päätynyt Savonlinnan taidelukion ja Tampereen yliopiston kautta pääkaupunkiin perustamaan perheen.

Ollila on opiskellut teatterin ja draaman tutkimusta sekä konservatoriossa kitaransoittoa. Hän näyttelee televisiosta monille tuttua liikennepuistokonstaapeli Valttia. Maltti ja Valtti ovat tehneet tv-sarjan lisäksi lukemattomia keikkoja ympäri Suomea, omaa musiikkia sekä useita kirjoja. Lisäksi Jussi muun muassa soittaa TomuTomu-yhtyeessä, luotsaa omaa Tarinataikurit-teatteriryhmäänsä sekä opettaa improvisaatiota.

Maltin ja Valtin kirjat jatkavat koomisten mutta opettavaisten liikennepuistokonstaapelien seikkailuja. Ollilan mielestä kirjat ovat ilmaisumuotona siitä mahtavia, että niissä voi antaa mielikuvitukselle tilaa eri mittakaavassa kuin televisiossa tai keikoilla: Maltin ja Valtin kirjoissa on esimerkiksi seikkailtu aikakoneella!

Kuvaaja: Liisa Karling

Kuvapankkiin

Teokset

Maltti ja Valtti