Kate Atkinson

Kate Atkinson syntyi Yorkissa, Pohjois-Englannissa, ja asuu nyt Edinburghissa. Hänen esikoisromaaninsa Museon kulisseissa voitti arvostetun Whitbread-palkinnon. Kirjoitettuaan vielä kaksi romaania, näytelmiä ja novelleja, alkoi Atkinson työstää kirjaa henkilöistä, joiden historiaan liittyi selvittämätön rikos, joka ei jätä näitä ihmisiä rauhaan. Pian hän tajusi, että jotta rikokset voisivat selvitä, tarvittiin henkilö niitä selvittämään, ja niin kirjaan tuli mukaan etsivä Jackson Brodie ja kun rikoksia käsittelevään kirjaan ilmaantuu etsivä, kirjastakin tulee väistämättä jollain tapaa dekkari. Samaan aikaan Atkinson vaihtoi kustantajaa ja löysi kirjoilleen kokonaan uuden lukijakunnan.
Atkinson ei osaa pitää kirjojaan dekkareina, eikä hän missään tapauksessa aikonut ainakaan kirjoittaa dekkarisarjaa mutta niin vain kävi, ja siitä fiksun kirjallisuuden ystävät ovat saaneet olla kiitollisia. Kovaksikeitetty mutta kiltti Jackson Brodie on esiintynyt jo neljässä romaanissa, ja niihin perustuvassa
BBC:n tv-sarjassa Jackson Brodiena nähdään Harry Potter -filmatisoinneista tuttu Jason Isaacs. Edinburghissa kuvatun sarjan ensi-ilta oli Isossa-Britanniassa keväällä 2011.

 
Kate Atkinson

Kuva: Euan Myles Lataa painokelpoinen kuva

Kaikkein vähäpätöisin asia

Ihan tavallisena päivänä

Eikö vieläkään hyviä uutisia?

Liian kirkas taivas

Hävityksen jumala

Joka lapsia ja koiria rakastaa