Anton Monti

Nimeni on Anton Monti. Olen syntynyt Helsingissä vuonna 1964 ja asunut Roomassa vuodesta 1969 vuoteen 1988, jolloin muutin takaisin Helsinkiin. Käyn edelleen useamman kerran vuodessa Roomassa, jossa on lapsuuteni ja nuoruuteni koti. Olen naimisissa poliitikko ja runoilija Anni Sinnemäen kanssa. Meillä on Rufus-niminen lapsi.
Luen kirjoja laidasta laitaan. Eniten rakastan löytää uudestaan kadotettuja, ehkä kirottuja, kaunokirjallisuuden klassikoita. Kirjallisuudella on tärkeä tehtävä: se avaa ikkunoita tuntemattomiin ja kiehtoviin maailmoihin.
Kirjoitan Italian politiikasta, yhteiskunnasta ja kulttuurista. Italia on kiehtova ja monipuolinen maa, jonka tapahtumat vaikuttavat myös sen rajojen ulkopuolella. Suomalais-italialainen taustani auttaa minua ymmärtämään mitä Italiassa tapahtuu ja kertomaan sen lukijoilleni, säilyttäen samalla tietokirjailijalle ominaisen objektiivisuuden.
Rakastan roomalaista ruokaa ja salainen unelma olisi joskus kirjoittaa toisen kotikaupunkini - ikuisen kaupungin - kiehtovasta ruokakulttuurista.
Anton Monti

Kuva: Miikka Pirinen Lataa painokelpoinen kuva

Italian vaaralliset kytkökset – mafia, fasismi ja Venäjä

Maailman vaarallisin rikollisjärjestö ’Ndrangheta

Minne menet, Italia?

1968