Ulpu-Maria Lehtinen

Olen käsikirjoittaja ja sarjakuvataiteilija, sekä freelance-copywriter ja toimittaja. Kirjoittamisen lisäksi piirrän Almost True Stories -sarjakuvaa, joka kertoo arkisista kommelluksista ja elämässä selviämisestä. Vapaa-ajalla minut voi löytää paitsi kirjan äärestä, myös uiskentelemasta, hiihtämästä tai leffojen parista.

Esikoisromaanini Kalmanperhon kutsu (2022) aloittaa Kalmanperho-trilogian, jonka seuraavat osat Pimeyden paimen ja Hyönteisten hovi ilmestyvät 2024 ja 2025.

Miksi kirjoitat?
Minusta erilaiset henkilöhahmot ja näiden välille kutoutuvat tilanteet ovat kiinnostavia. Kirjoittajana minua viehättävät myös juonen yllättävät kiemurat ja seikkailun tuntu. Ihailen erityisesti tarinoita, jotka mukaansa tempaamisen lisäksi herättävät lukijassa jotakin merkityksellisiä tunteita tai ajatuksia ihmisenä olemista, yhteiskunnasta tai maailmasta. Sellaisia tarinoita haluaisin osata kirjoittaa.

Miksi kirjallisuus on tärkeää?
Kirjallisuuden avulla pääsemme vierailemaan erilaisten ihmisten ajatuksissa ja toisenlaisissa ajoissa, paikoissa ja todellisuuksissa. Uskon, että kirjallisuus auttaa meitä ymmärtämään itseämme ja muita ja toisinaan myös muuttamaan maailmaa. Kirjan lukeminen tai kuunteleminen on lisäksi ihanan pysäyttävää tekemistä, vastalääkettä nykyaikaa vaivaavalle kiireen tunnulle ja tehokkuuden tavoittelulle.
 
Ulpu-Maria Lehtinen

Kuva: Henrietta Soininen Lataa painokelpoinen kuva

Kalmanperhon kutsu