Download Kuva:
Susanna Iivanainen
Download Kuva:
Susanna Iivanainen
Download Kuva:
Susanna Iivanainen
Lukunäyte
Huima lasten fantasiasarja alkaa!

Lenna Anderssen eli elämänsä kahdeksan ensimmäistä vuotta kaupungissa, jonka nimi oli Kardum, maailmassa, joka oli kääntynyt nurin päin. Siellä missä ennen oli taivas, oli nyt maa, ja missä piti olla maata jalkojen alla, olikin vain huikaiseva pudotus tyhjyyteen. Tapahtuma, jota kutsuttiin Kiepaukseksi, oli mullistanut kaiken. Ihmiset ovat kuitenkin oppineet pärjäämään ylösalaisessa maailmassaan, ja Lennan perheen elämä Kardumissa on oikeastaan juuri sopivan jännittävää ja mukavaa kunnes puhdas vesi alkaa loppua. Miten Lennan ja hänen perheensä, äidin, isän, pikkusiskon ja lemmikkikanan, käy? Uskaltavatko he lähteä etsimään tulevaisuuttaan toisesta maailmasta, joka ehkä on jossain heidän allaan, taivaalla?
 

Nurinkurinen lastenfantasia vie mennessään. /---/ nopeasti lukija on kokonaan omintakeisen tarinan pauloissa. Kiepaus muistuttaa elämän perusasioista: perheenjäsenten ja muiden läheisten välinen luottamus on korkeaa elintasoa ja maallista mammonaa tärkeämpää. 
Lastenkirjahylly-blogi

On mahtavaa, että lapsillekin tehdään ja julkaistaan suomeksi kirjoitettua lasten fantasiakirjallisuutta. Käännöksistä häviää aina jotain, oli kääntäjä työssään sitten kuinka hyvä tahansa. Kiepaus-kirja sopii alakouluikäisten ja sujuvasti lukemaan oppineiden itse luettavaksi. Kirja toimii mainiosti myös aikuisen ääneen lukemana pienemmille lapsille, kuten viisivuotiaan esikoiseni ikäisille.
Lähiömutsi-blogi
 

Kiepaus on ennen kaikkea jännittävä matka toiseen todellisuuteen, mutta kirjasta löytyy monesta muusta nykylastenkirjasta tuttu sanoma. Fantasian keinoin Hurme herättelee pohtimaan luonnonkatastrofien läheisyyttä: Lennan arjen kautta voi eläytyä maailmaan, jossa vesi ja sähkö eivät ole itsestäänselvyyksiä.
Marjaana Roponen, Aamulehti

Tarina koukuttaa ja kirjan maailmaan pääsee hyvin. Se saa ajattelemaan, miten elämä muuttuisi, jos ei voisi käyttää asioita, joita on tottunut pitämään itsestään selvinä.
Elina Venesmäki, Suomen Kuvalehti

Kiepaus on ehdottomasti yksi syksyn lastenkirjahitti. Aivan todella hyvä lastenkirja!
Pieni Kirjasto -blogi

Vuokko Hurmeen lasten fantasiasarjan ensimmäinen osa Kiepaus sai 9-vuotiaan mielikuvitukseen vauhtia. Lapsi käänsi nukkekotinsa ylösalaisin säkkituolin päälle ja leikki nurinkurista maailmaa.
Pihla Tiihonen, Kirkko ja kaupunki

Tarina koukuttaa ja kirjan maailmaan pääsee hyvin sisälle.
EV, Suomen Kuvalehti

Mitä, jos painovoima kääntyisi yhtäkkiä niin, että kaikki maan päällä alkaisi tippua avaruutta kohti? /---/ Hurmeen luoma maailma ja hahmot kiehtovat mielikuvitusta.
Taika Dahlbom, Helsingin Sanomat

Tytöt tarvitsevat esikuvikseen tällaisia hahmoja. Kiepauksessa on paljon mietittävää ja hyviä esimerkkejä ihmisten selviytymistaidoista. Kiepaukselle on luvassa jatkoa, ja sen loppu olikin sen verran koukuttava, että taidan lukea seuraavankin Huimaa-sarjan osan.
Luettua elämää -blogi
 

Vuokko Hurme


Vuokko Hurme

Värikkäät 5. Tulisiskot

Vuokko Hurme

Värikkäät 4

Vuokko Hurme

Värikkäät 3

Vuokko Hurme & Suvi-Tuuli Junttila

Maailman napa

Vuokko Hurme

Värikkäät 2. Kirjava kartano

Vuokko Hurme

Värikkäät. Tiukun salaisuus