Tiedotteet

 • Argentiinalainen kirjallinen sensaatio Camila Sosa Villada Helsinki Litiin toukokuussa
  16.4.2024 at 11:15

  Camila Sosa Villadan esikoisromaani Yöeläimiä (suom. Emmi Ketonen) kertoo hyljeksitystä transyhteisöstä, joka yhtenä yönä löytää hylätyn poikavauvan puistosta ja ottaa lapsen luokseen asumaan. Kirjan vastaanotto espanjankielisessä maailmassa on ollut sensaatiomainen, ja Sosa Villadan kirjallinen ura on saanut vauhdikkaan lähdön, kun kirjan käännösoikeudet on myyty yli 20:lle kielialueelle. Kirjailija esiintyy Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalilla lauantaina 25.5.2024.

 • Ukrainan sota: miten suomalainen reservinupseeri Ralf Sirén pärjäsi vapaaehtoisena ja miten sota muutti häntä?
  11.4.2024 at 10:00

  Uudessa kirjassa Sotilas nro 13 toimittaja Marcus Lindqvist kertoo vuonna 2022 Ukrainassa sotineen suomalaisen reservinupseeri Ralf Sirénin ja hänen tovereidensa kokemuksista sodassa ja sen jälkeen. Sotaa kuvataan läheltä ja kaaoksen tunne on väistämätön. Sodan raakuus vaikutti Siréniin ja hän kärsii yhä posttraumaattisista oireista. Kukaan ei palaa sodasta muuttumattomana.

 • S&S:n kesän ja syksyn 2024 kirjat
  10.4.2024 at 8:00

  Tänä vuonna S&S julkaisee vielä muun muassa Eva Frantzin, Astrid Swanin, Henni Kitin ja Johannes Anyurun romaanit, Anni Marttisen ja Mia Takulan tietokirjat ja Ellen Strömbergin, Vuokko Hurmeen ja Axel Åhmanin lastenkirjat.