Vastatuuleen

Saamen kansan pakkosuomalaistamisesta

10,00 

–69%
Alin hinta 30 päivään:
10,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

Teoksessaan Vastatuuleen: saamen kansan pakkosuomalaistamisesta (S&S 2019) Jaana Kanninen ja Kukka Ranta kirjoittavat suomalaisesta asuttajakolonialismista sekä siitä seuranneista, edelleen olemassa olevista koloniaalisista rakenteista.

Sakari Nuuttila, Yle Uutiset

Vad gäller samernas historia i Finland borde Kukka Rantas och Jaana Kanninens gripande bok Vastatuuleen (I motvind) läsas av så många som möjligt. Här är det ord och inga visor om vad samerna upplevt inom Finlands gränser och hur deras vardag ser ut i dag. Även den här boken väver samman historia, politik och lagtexter med enskilda människoöden, även om greppet denna gång snarare är journalistiskt än skönlitterärt. Författarna intervjuar allt från renskötare och fiskare till konstnärer och aktivister. Här handlar det om att bereda rum för de röster som hittills förblivit tysta. I vissa fall har man också lyckats få motparten att kommentera. Att sympatierna ligger på samernas sida är förstås tydligt, men greppet känns ändå inte som ensidig propaganda. Författarna imponerar med sin gedigna research om allt från musikkulturer till urfolkslagstiftning.

Tove Djupsjöbacka, Hufvudstadsbladet  

Kirjoittajat syventyvät arkisempiinkin ongelmiin kuten Utsjoen synkkiin itsemurhalukuihin. ”Saamelaisessa mielenterveyspalvelussa täytyy ottaa huomioon historialliset traumat, sillä masentunut ihminen ei jaksa ensin alkaa opettaa terapeuttiaan.” Tärkeässä kirjassa on hyvä kuvitus.

Hannu Niklander, Keskisuomalainen  
Kirjailija
Kukka Ranta

Kukka Ranta (s. 1982) on Helsingissä asuva tietokirjailija, syntynyt ja kasvanut Lappeenrannassa. Ranta on opiskellut yleistä historiaa ja kehitysmaatutkimusta Helsingin yliopistossa, sekä visuaalista journalismia Taideteollisessa korkeakoulussa. Hän työskentelee saamen tutkimuksen väitöskirjatutkijana Lapin yliopistossa, sekä freetoimittajana ja -valokuvaajana. Syksyllä 2019 Kustantamo S&S julkaisi Kukka Rannan ja Jaana Kannisen kirjoittaman tietokirjan Vastatuuleen

Lue lisää

Kirjailija
Jaana Kanninen

Jaana Kanninen on helsinkiläinen toimittaja ja kirjailija. Hän on koulutukseltaan ympäristötieteiden maisteri (MMM), mutta tehnyt pitkän uran Yleisradion toimittajana, suurimman osan vuosista ulkomaantoimittajana. Eläkkeelle jäätyään hän on kirjoittanut kirjoja, joiden teemat ovat käsitelleet ihmisoikeuksia tai luonnonsuojelua. Hän on julkaissut neljä kirjaa, joista kolme on tietokirjoja ja yksi kaunokirjallinen teos.

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515248664

Julkaisuvuosi

2019

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen

Sivumäärä

363

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Kukka Ranta, Jaana Kanninen