Papyrus

Kirjan katkeamaton tarina

10,00 

–71%
Alin hinta 30 päivään:
10,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: ,
Arviot

On suorastaan hämmästyttävää, miten Vallejo onnistuu pitämään näin laajan ja moniaalle versovan aineiston kasassa. Kaiken lisäksi hän on saanut käärittyä kirjan historian ällistyttävän vetävään pakettiin, toisinaan tuntuu kuin lukisi jännitys- tai seikkailukertomusta.

  Marissa Mehr, Turun Sanomat

Papyrus on ylistys kirjalle, kirjastoille, kirjakauppiaille, kirjojen kopioijille ja -painajille ja jopa kirjainten keksijöille. Kirja on sivistyshistoriallinen lukemisto, jota on hankala lokeroida. Ehkä voi ajatella, että se on esseekokoelma, monta hyvää juttua peräkkäin kovissa kansissa. Kerronta soljuu helposti. Siitä huokuu kertojan rakkaus kirjoihin ja vilpitön mieli.

Esko Rantanen, Kanava

Vaatii erityistä taitoa kirjoittaa menneisyydestä niin kiehtovasti ja omaperäisesti, että lukija lähestulkoon kokee päässeensä aikakoneeseen. Espanjalaiselta Irene Vallejolta (s. 1979) tuo taito löytyy. Papyrus – Kirjan katkeamaton tarina on riemastuttavan inspiroitunut tietoteos kirjoittamisen historiasta; ihmiskunnan muistista ja ideoista, kukoistus- ja tuho-vaiheista, luovuudesta ja unelmista.

Pekka Jäntti, Keskisuomalainen

Kirja hänelle, joka rakastaa kirjoja. Teos avasi minulle paitsi kirjallisuuden historian, myös sen, mikä on kirjan merkitys sielulle. Kirjat ovat ajatusten silta ihmisiltä, joita ei ole enää, ihmisille, joita ei ole vielä. Siinä on jotain järjettömän kaunista.

Salla Stotesbury, Kodin kuvalehti

Papyrus. Kirjan katkeamaton tarina on kiinnostavasti kirjoitettu ja mittavalla lähdeluettelolla varustettu tietoteos kirjan ja lukemisen muinaisesta historiasta ja merkityksestä ihmiskunnalle. Arvostavasti Irene Vallejo kirjoittaa, miten muinaisten kirjojen valmistamiseen, vaalimiseen ja välittämiseen osallistui tuhansia tavallisia ihmisiä, joiden nimiä emme enää tiedä, mutta ilman heitä kirjan katkeamaton tarina ei olisi ollut mahdollinen. Ennen kaikkea Papyrus on mielestäni ylistys kirjalle, luku- ja kirjoitustaidolle, se alleviivaa niiden merkitystä koko ihmiskunnalle.

Seija, Kirjavinkit

Historialliseksi esseeksi luonnehdittavassa teoksessaan Papyrus: kirjan katkeamaton tarina espanjalaiskirjailija Irene Vallejo ei kutsu kirjaa daimoniksi. Läheltä kuitenkin liippaa. Daimon nimittäin tarkoittaa myös  suojelushenkeä, ja suojelushengeksi Vallejo mitä ilmeisimmin kirjan mieltää. Akateemisella otteella teoksesta olisi saanut perinteisen historiikin, jonka luettuaan voisi hyvinkin tuntea kiitollisuutta kaikkia kirjasivistyksen  säilyttäjiä ja vaalijoita kohtaan. Siinä olisi yhdelle kirjalle jo kylliksi saavutusta. Silloin olisi kuitenkin voinut jäädä kirjoittamatta ja lukematta lause, jota erityisesti nykypäivänä sietäisi pohtia pitkään ja hartaasti: ”Mitä kauemmin jokin esine on ollut maailmassa, sitä pidempi on sen tulevaisuus.” Näihin  sanoihin Vallejo tiivistää kulttuurimme ytimessä olevan ihmeen, samanaikaisesti vankan ja hauraan, jota hänen teoksensa samanaikaisesti ilmaisee ja suojelee: bibliosentrisen maailmankuvan,  jonka  keskipisteessä on liikkumattoman liikuttajan sijaan varjeltava varjelija.

Hannu Poutiainen, Savon Sanomat

Aleksandrian suuresta kirjastosta Herodotoksen matkoille ja Stalinin vankileirille. Espanjalaisen Irene Vallejon Papyrus, Kirjan katkeamaton tarina (S&S) on anekdoottien aarrearkku. Se viilettää vaivatta edestakaisin ajassa ja paikassa kertoen kirjoittamisen ja lukemisen historiasta. Vallejo luo tunnelmia ja kuvaa hetkiä menneisyydessä niin värikkäästi, että lukija pysyy tiukasti hänen otteessaan.

Outi Rastas, Eeva
Kirjailija
Irene Vallejo

Irene Vallejo on romaanikirjailija, jonka ensimmäinen tietokirja Papyrus on ainutlaatuisen mukaansatempaava ja palkittu myyntimenestys. Kirjaa on vuoden 2020 lopulla painettu Espanjassa lähes 100 000 kappaletta ja sen käännösoikeudet on myyty noin 30 maahan.

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515251947

Julkaisuvuosi

2021

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen, Äänikirja

Sivumäärä

649

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Irene Vallejo

Kääntäjä

Taina Helkamo

Lukija

Miia Nuutila