Maailman vaarallisin rikollisjärjestö ’Ndrangheta

5,00 

–50%
Alin hinta 30 päivään:
5,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

Montin kirja on sisällöltään hyytävä. ’Ndranghetasta tiedetään vain murusia, mutta sillä arvioidaan olevan ehkä ainakin 45 000 jäsentä, ja järjestön vuosiliikevaihto on yli 50 miljardia euroa. Järjestö myös on tarvittaessa säälimättömän väkivaltainen, myös järjestön jäsenten perheenjäseniä kohtaan. Monti perustelee hyvin, miksi sitä voi hyvällä syyllä sanoa maailman vaarallisimmaksi rikollisjärjestöksi. Montin tiivis kirja on abc-perusteos ’Ndranghetasta, mutta ei vain sitä. Monti kutoo sen historiallisen ja nykypäivän roolin ja vaikutusvallan Italian eriarvoiseen ja maan eteläosia vähättelevään asenteeseen, joka on yhä vahva ”etelän” eli mezzogiornon pohjoispuolella.

Janne Hopsu, Mtv

Monti avaa ’Ndranghetan salaperäistä ja esoteerista luonnetta vetävästi pönkittämättä silti järjestöön liittyvää mystiikkaa. Lähteiden kirjo kertoo Montin tuntevan aiheensa tarkoin. Kirjassa ei mässäillä raakuuksilla ja veriteoilla, vaan rikollisjärjestön toimintaa, historiaa ja luonnetta avataan rakenteiden kautta. Siksi kirja soveltuu myös herkemmille lukijoille pimeiden syysiltojen sivistäjäksi ja viihdyttäjäksikin. Viime vuosien true crime -buumi tietänee hyvää kirjan menekille.

Rosa Lampela, Talouselämä

Rikollisuutta on joskus kuvattu yritteliäisyyden vasenkätiseksi muodoksi. Ajatus nousee mieleen Anton Montin hyytävää kirjaa lukiessa. Maailman vaarallisin  rikollisjärjestö kuvaa Calabrian mafiaa ’Ndranghetaa ja sen monumentaalista alueellista valtaa, joka on kuin yhdistelmä taloudellista ja poliittista johtajuutta. Monti kuvaa silmät rähmästä avaavalla tarkkuudella ’Ndranghetan liiketoimintamallia ja globaaleja operaatioita: huumeiden alkutuotanto tapahtuu Etelä-Amerikassa, kauppatavaran logistinen hubi sijaitsee Länsi-Afrikassa ja kuluttajamarkkinat Euroopassa ja Australiassa. Tuottoisan bisneksen voitot sijoitetaan edelleen Hongkongissa.

Tommi Aitio, Kauppalehti Optio  

Kirjaa varten Anton Monti teki valtavan määrän huolellista taustatyötä, hän kävi mm. Calabriassa tutustumassa järjestön juuriin. Kirja kertoo rikollisjärjestöstä, mutta rikoskirja se ei ole. Vaikka järjestö tappaa ihmisiä ja mafiasodissa kuolee uskomaton määrä ihmisiä, väkivallalla Monti ei mässäile. Hän etsii syitä järjestön synnylle, yrittää löytää rakenteellisia syitä, miksi Calabrian mafia on niin vahva kuin se on, miksi rikollisjärjestö menestyy ja laajenee edelleen. Kirja on helppolukuinen, kiinnostavasti ja hyvällä kielellä kirjoitettu.

  Seija, Kirjavinkit

Maailman vaarallisin rikollisjärjestö ’Ndrangheta -kirjan luettuaan ymmärtää maailmaa taas vähän enemmän. Sinisiä silmiään on välillä hyvä hieroa. Italian salaisin ja vaarallisin mafia on päässyt kasvamaan piittaamattomuudessa ja ahneudessa voittamattomaksi. Anton Monti on koonnut yhteen kaiken mitä rikollisjärjestöstä tiedetään. Kirjan punainen lanka on ymmärtää, miksi Calabrian mafia on niin vahva kuin se on. Montin kirja on helppolukuinen. Se toistaa asioita sopivasti, joten lukuja voi lukea myös loikkimalla. Materiaali ei ole vain historiaa; mukana on tuoretta tietoa vuodelta 2020.

Sari Passaro, Kulttuuritoimitus

Kirjailija
Anton Monti

Anton Monti (s. 1964) on suomalais-italialainen tietokirjailija, joka asuu Helsingissä. Hänen toinen kotikaupunkinsa on Rooma. Monti on kirjoittanut teoksia Italian politiikasta, historiasta ja yhteiskunnasta. Tietokirja Mailman vaarallisin rikollisjärjestö ’Ndrangheta (Kustantamo S&S) on palkittu vuonna 2022 Lauri Jäntin säätiön tunnustuspalkinnolla.

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515254610

Julkaisuvuosi

2021

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen, Äänikirja

Sivumäärä

256

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Anton Monti

Lukija

Juhani Rajalin