Uusi lasten fantasiasarja alkaa!

Tiukun perheellä on salaisuus: heillä on ihmeellisiä värivoimia. Värikkäät pystyvät hallitsemaan oman värisiään asioita ja tavaroita, eli käsittelemään ja liikuttamaan niitä tahdon voimalla. Tiukun väri on punainen ja isosisko Merin sininen, pikkuveli Tapio vielä etsii omaa väriään ja harjoittelee kovasti. Kun salaisia taitojaan piilottelevat Värikkäät muuttavat Ruskarinteen taloyhtiöön, jokin on toisin: Tiuku ei aio enää olla ikuinen ulkopuolinen. Hän haluaa mukaan pihan lasten leikkeihin.
    Uusiin kavereihin on siis tehtävä vaikutus hinnalla millä hyvänsä. Kaiken lisäksi Tiukun pään sekoittaa lumoava mutta ärhäkkä tyttö nimeltä Liia. Ja mitä on outo harmaus, joka uhkaa, ei vain Värikkäitä, vaan ihan kaikkia?
    Reetta Niemensivun ilmeikkään viivapiirroskuvituksen viimeistelevät punaiset yksityiskohdat.

Sähkökirja
Paperikirja
Osta

26.00 €

Wau! Syksyn paras kirja, Vuokko Hurmeen Värikkäät (...) Kirjasta löytyy upeita metaforisia tasoja ennakkoluulojen, suvaitsevaisuuden, erilaisuuden ja tunnetaitojen teemoista (...) Kepeä, mutta syvällinen kirja.
@pirkkoilmanen_kirjavinkkari 

Tiukun salaisuus ei jää monista ajankohtaisista teemoistaan huolimatta niiden vangiksi. Erityisherkkyys, ennakkoluulot ja ystävyyteen liittyvä vallankäyttö tulevat myös toiminnallisen juonen kupeessa esille ilman alleviivausta ja tehostusta. Jännitettä nostetaan vähitellen ja viitteitä tulevista käänteistä ripotellaan maltillisesti lapsilukijan koukuttamiseksi

Hyvän sarja-avauksen merkki on mielestäni se, että aikuinenkin intoutuu tässä mittakaavassa pohdiskelemaan sarjan etenemistä. Avausosa esittelee keskushenkilöt kiinnostavasti ja Reetta Niemensivun kuvitus on selkeydessään samastuttava ja raikas. Myös sarjan visuaalisessa ilmeessä on onnistuneesti ja perustellusti hyödynnetty punaista tehosteväriä.

Rouva Huu, Lastenkirjahylly 

Kirjaa voi lukea hauskana lastenfantasiana, mutta myös piilottelun ja salailun näkökulmasta. Monissa perheissä on asioita, joita ei mielellään haluta ulkopuolisten tietoon. Asioiden salassapito voi olla raskastakin, ja usein sanotaan totuuden vapauttavan. Niin käy myös Tiukun salaisuudessa, joka aloittaa uuden Värikkäät-fantasiasarjan.
Merja Leppälahti, Onnimanni

Vuokko Hurme


Vuokko Hurme

Värikkäät 5. Tulisiskot

Vuokko Hurme

Värikkäät 4

Vuokko Hurme

Värikkäät 3

Vuokko Hurme & Suvi-Tuuli Junttila

Maailman napa

Vuokko Hurme

Värikkäät 2. Kirjava kartano