Dekkarikuningattaren debyytti vihdoin suomeksi

Porkkalan edustalla on vakuutusyhtiö Axelssonin kesäparatiisi, josta työntekijät voivat vuokrata kesämökin nimelliseen hintaan. Nyt koko saari on täyteen varattu, ja tarkoitus on että koko firman väki pomot, myyjät, it-tukihenkilöt ja asiakaspalvelijat perheineen seurustelisivat vapaasti keskenään, enemmän tai vähemmän vapaaehtoisesti.
   Sauna lämpiää, aurinko paistaa ja grillipihvien oheen on varattu kohtuullinen määrä laatikkoviiniä ruokajuomaksi. Joku löytää vanhoja dioja 70-luvulta, ja kaikki osallistuvat
katselmukseen.
   Yöllä alkaa hurja rajuilma, minkä jälkeen sumu laskeutuu saaren ylle. Seuraavaksi saarelaiset saavat huomata, että heitä koettelee suurin vitsaus, jonka nykyihminen voi kohdata: puhelimet lakkaavat toimimasta. Väki alkaa hermostua ja tahtoisi lähteä saarelta mahdollisimman pikaisesti.
   Kaiken yllä väijyy kuolema...

Osta

7.00 € 30.00 €

Jo vuonna 2016 ruotsiksi julkaistu Eva Frantzin esikoisteos, Sommarö sai vasta tänä keväänä suomenkielisen käännöksen nimellä Suvisaari. Dekkarin lähtöasetelmat ovat ainakin kutkuttavat: On firman yhteinen kesänviettopaikka ja siellä kovin monenlaisia kesävieraita. On rankkoja vaiettuja salaisuuksia, on painostava ilma ja toimimattomat yhteydet mantereelle. Ja sitten ihmisiä alkaa kadota... Paikka paikoin kirjailija väläyttelee sellaista kirjallista taituruutta, että ruotsinkielinen lukijakunta on saattanut jo 2016 ennakoida tulevia lukunautintoja.

Ann-Mari Rannikko, Turun Sanomat

 

Eva Frantz


Eva Frantz

Lasta et minulta vie

Eva Frantz

Osasto 23

Eva Frantz

Ruukin salaisuus

Eva Frantz

Yön kuningatar