Download Kuva:
Anna Autio
Download Kuva:
Anna Autio
Tunne itsesi, vähennä stressiä

Stressi kuuluu elämään, ja usein se on jopa hyödyllinen ilmiö. Pitkittyneellä stressillä on kuitenkin vaikutuksia niin kehon kuin mielen terveyteen. Se edistää useiden eri sairauksien puhkeamista ja pahentaa jo olemassa olevia. Stressitohtorin keskeinen sanoma on, että jokainen meistä kokee stressiä eri asioista ja eri tavoin. Omaa stressikokemusta ei pidä verrata muihin, ja avain stressin säätelyyn onkin itsetuntemus. Informatiivisen käsikirjan harjoitteiden avulla kartoitat oman elämäsi stressitekijöitä ja omia stressaamistaipumuksiasi. Kirja ohjaa myös kädestä pitäen uusiin ratkaisuihin ja tapoihin, joilla vähentää haitallista stressiä. Miten lapsuus ja temperamentti vaikuttavat siihen mikä aiheuttaa stressiä juuri sinulle? Mitä stressi on ja miten tunnistat stressin? Miten säätelet stressiä ja rauhoitat kehoa ja mieltä? Miten vähennät stressitekijöitä omassa arjessa?

Sanna Leino on kasvatustieteen maisteri, joka on oman kokemuksen kautta syventynyt tutkimaan stressiä, sen syitä ja seurauksia Stressitohtori-blogissaan. Tähän kirjaan Leino
on suodattanut helposti omaksuttavaan ja käytännönläheiseen muotoon uusimman tieteellisen tutkimustiedon, stressikirjallisuuden hyödyllisimmän annin sekä henkilökohtaiseen kokemukseensa pohjaavan tiedon.
 

Osta

5.00 € 30.00 €

Leinolla on lohduttava viesti: stressille voi aina tehdä jotain. Yksi keino on opetella tunnistamaan vaikeita tunteita, kuten jännitystä ja pelkoa sekä yksinkertaisesti hyväksyä ne. Myös oman temperamenttisi ymmärtäminen on arvokasta.
Noora Valkonen, Ilta-Sanomat

Leinon mukaan on hyvin yleistä, ettei ihminen tunnista omia stressistä kertovia merkkejään. Aistien sulkeminen kehon ja mielen viesteiltä ei kannata, sillä ne kertovat siitä, että kaikki ei ole kunnossa.
Petra Sneck, Iltalehti

Sanna Leino