Lukunäyte
Cozy crime on ilmiö maailmalla, nyt myös Suomessa!

Kaksi teiniä löytää pienen pojan harhailemasta keskellä yötä autiolla autotiellä ja vie pojan kotiin, siniseen huvilaan metsän laidassa. Keittiön lattialla lojuu verissä päin pojan, Brunon, äiti Becca. Vakavasti loukkaantunut nainen kiidätetään hengenvaarassa sairaalaan. Rikosta ryhtyy selvittämään poliisikomisario Anna Glad. Käy ilmi, että supersuosittua Sininen huvila -nimistä lifestyle-blogia pitävän Becca Stenlundin henkeä on uhattu blogin kommenteissa. Beccan mies Peter on muuttanut katkeroituneena pois täydellisyyttä tavoittelevan puolisonsa luota ja menettänyt samalla paitsi kodin, myös poikansa.
Becca taistelee sairaalassa hengestään, mutta tyhjilleen jääneeseen, lukittuun huvilaan ilmestyy joka päivä tuoreita kukkia...
Sininen huvila avaa uuden sarjan, jossa seurataan Anna Gladia jonka omakin elämä on solmussa, työtön avomies istuu kotona pelin äärellä kaiket päivät ja suhde junnaa paikallaan.
Todentuntuinen ja taitavasti kirjoitettu jännitystarina vie mukanaan, ja monimutkaisen vyyhdin loppuratkaisu yllättää.
 

Eva Frantz kuvaa hienosti eläytyen blogosfäärin peliä fiktion ja todellisuuden kanssa.
Pia Ingström, Hufvudstadsbladet

Annan plussaa myös kirjan miljööstä. Idyllinen sininen huvila, lifestyle-bloggaajan koti, jossa kaikki on viimeisen päälle tiptop, ei leivänmuruja pöydällä eikä tahmaisia sormenjälkiä ovissa. Mutta vaikka aluksi pikkukaupunki vaikuttaa uneliaalta ja monen elämä tahrattomalta, julkisivun takaa paljastuu kaappeihin piiloteltuja luurankoja.
Aion painaa Eva Frantzin nimen mieleeni. 
Mari Södergård, Luetut.net

Eva Frantzin halu kirjoittaa viihdyttävästi näkyy. Tämä hänen toinen romaaninsa viihdyttää salapoliisitarinaa janoavan lukijan lisäksi myös hyvän ja hyvin kirjoitetun tarinan ystävää.

Anna Glad -sarjasta voisi olla seuraavaksi suomalaiseksi naisdekkaristin menestystarinaksi kansainvälisille markkinoille - - .

Aamulehti, Marjaana Roponen

Kirja oli leppeää luettavaa, vaikka siinä tapahtui niin pahoinpitelyjä, tapon yritys kuin lapiolla tehty murhakin. Kuulostaako hurjalle kun leppeä ja murha yhdistetään samaan kuvaukseen? Niin hullulta kuin se todellakin kuulostaa, se on totta. /---/ Itse ainakin odotan seuraavaa kirjaa innolla.
Älä ota sitä niin vakavasti -blogi

Espoossa asuva kirjailija Eva Frantz taitaa ennen kaikkea rennon, mutta silti uhkaavan tunnelman, samoin ihailin hänen viljelemiä herkullisia yksityiskohtia. Pieni suuri, ehdottoman uniikki tarina. Näin Sinisen kartanon silmissäni ja täytyy myöntää, että pidin näkemästäni.
Rakkaudesta kirjoihin -blogi

Monet jännityskirjallisuuden ystävät valittavat, että nykyjännärit ovat kaikki pelkkää raakuuksilla retostelua, verta ja suolenpätkiä kirjallisessa muodossa. Tuntuu kuin kirjailijat kilpailisivat siitä, kuka keksii mielikuvituksellisimman tavan pilkkoa ihminen, parhaimmillaan useampikin, ennen kuin sata sivua on täynnä. Nyt kevyempiä jännäreitä kaivanneille on kuitenkin tarjolla uusi, tutustumisen arvoinen sarja, jonka päähenkilönä on poliisi Anna Glad.
Kirjavinkit

Niin siinä kävi, että kun aloitin lukemisen illalla, lopetin sen aamulla. Rikosromaanissa on vetävä juoni ja hyvä vire.
Tuula Kanninen, Eeva-lehti

Juonenpunonnan nouseva tähti [--] Sininen huvila on tyylillisesti sukua ruotsalaisten Mari Jungstedtin, Anna Janssonin ja Viveca Stenin sekä uuden brittitähden Elly Griffithsin dekkareille. Frantz sopii joukkoon kuin olisi aina ollut siellä.
Marika Riikonen, Hämeen Sanomat
 

Loppuhuipennus on juuri sellainen, kuin kunnon dekkarissa pitääkin. Ja ratkaisua en ainakaan minä arvannut ennalta, vaan jännitys säilyy loppumetreille saakka. Lisää Anna Gladia niin minä kiitän!
Lukulampun valossa -blogi
 

Suomalaisten dekkarikirjailijoiden kasvavaan kaartiin on liittynyt suomenruotsalainen toimittaja Eva Frantz. Hänen toinen rikosromaaninsa on iloinen yllätys dekkareita ahmivalle. Sinisessä huvilassa bloggarin kimppuun on hyökätty, eikä hyökkäys jää tarinan ainoaksi iskuksi. Osansa saa myös kirjassa esiteltävä vanhempi rikoskonstaapeli Anna Glad. Hänet Frantz lupaa marssittaa sivuille seuraavissakin dekkareissaan. Ja hyvä niin, sillä vanhemman rikoskonstaapelin hahmo on uskottavan normaali, kotiongelmineen kaikkineen.
Ann-Mari Rannikko, Turun Sanomat
 

Eva Frantz


Eva Frantz

Lasta et minulta vie

Eva Frantz

Osasto 23

Eva Frantz

Ruukin salaisuus

Eva Frantz

Yön kuningatar