Romaanitaiteen uusi suunnannäyttäjä

Avioliittonsa päätyttyä kirjailija Faye muuttaa Lontooseen kahden poikansa kanssa. Hän on hankkinut kunnan vuokra-asunnon, josta hän päättää remontoida kodin itselleen ja pojilleen. Uudessa elämäntilanteessaan Faye joutuu kohtaamaan ihmiset haavoittuvana: vihamielisen alakerran pariskunnan, remonttimiehet, ex-puolison, ystävät ja kirjailijakollegat. Avioliiton ja perheen hajoaminen saa aikaan elämän mullistumisen monella tasolla. Henkilökohtaiset suhteet muihin ihmisiin perheeseen ja ulkopuolisiin muuttuvat, elämä saa uuden muotonsa siirtymistä, jotka ovat moraalisia, taiteellisia ja käytännöllisiä.
Ääriviivoista tutun säälimättömän tarkan ja älykkään tarkastelun kohteena ovat jälleen parisuhteet, perheet, muutoksen vääjäämättömys, henkilökohtaisen vastuun ulottuvuudet sekä tarinat, joita itsestämme kerromme.
 

Osta

10.00 €

Siirtymä on todellinen helmi niin kaunis, niin täydellinen. Upeaa proosaa alusta loppuun, hienovaraista tekstiä, jonka ei haluaisi ikinä loppuvan. Kaisa Katteluksen käännöstyö on herkkävaistoista, tarkkaa. Onko tässä vuoden paras käännösromaani?
Hannu, Kirjavinkit
 

Siirtymässä Faye kohtaa ja kuuntelee muita, pysyen itse piilossa. Kohtaamisten kautta heijastetaan hänen omaa menneisyyttään, nykyisyyttään ja tulevaisuuttaan.
Siirtymän parasta antia ovat juuri analyyttiset kertojat. Ihmiset eivät pölise niitä näitä, vaan ajattelevat ääneen.
Herman Raivio, Suomen Kuvalehti
 

Cuskia lukiessa ei voi olla kuin kiitollinen. Miten hienoa, että joku kirjoittaa näin hyvin, näin uudella tavalla. Pim, minut on hypnotisoitu.
Tyyne Pennanen, Anna-lehti
 

Cuskin teosten kiehtovuus piilee siinä, että tiheydestään ja filosofisesta pohdiskelustaan huolimatta ne tuntuvat todellisemmilta elämän kuvilta kuin tuhansiin sivuihin venyvät itsetutkiskelut.
Jani Ekblom, Hämeen Sanomat
 

Tämän hetken puhutuin romaanitrilogia.
Cuskin katse on tarkka ja hänen havaintonsa viisaita ja pakahduttavia. Trilogian puhujat katsovat usein elämäänsä taaksepäin ja huomaavat liian myöhään, mikä oli tärkeää.
Susanna Laari, Helsingin Sanomat
 

Valta ja vastuu ovatkin selvästi Cuskin keskeisiä teemoja, samoin sukupuoliroolit ja niiden vaikutus käyttäytymiseemme. Tiiviit ja sinänsä helposti lähestyttävät romaanit ovat huolellisesti suunniteltuja ja toteutettuja, näennäisen satunnaiset kohtaamiset ja elämänkohtalot kiertyvät samojen kysymysten ympärille, ja kokonaisuus on vaikuttava. Kerronta on teknisesti taiturimaista, ja Kaisa Katteluksen käännös tavoittaa sen virtauksen erinomaisesti.
Juha Itkonen, Image
 

Brittikirjailja Rachel Cuskin kuuluisa romaanisarja, ovat omintakeista luettavaa. Kirjojen pääosassa on eronnut kirjailija Faye, joka kohtaa arkisissa elämänkäänteissä kiehtovan kavalkadin ihmisiä. Ihmisten tarinat kasvavat monesti filosofisiin pohdintoihin elämän valinnoista, taiteesta, ihmissuhteista, feminismistä ja rakkaudesta.
Anu-Elina Lehti, Kauppalehti
 

Rachel Cusk


Rachel Cusk

Ääriviivat

Rachel Cusk

Mykkäkoulu

Rachel Cusk

Ääriviivat-trilogia

Rachel Cusk

Toinen paikka

Rachel Cusk

Kunnia