Toinen paikka

10,00 

–69%
Alin hinta 30 päivään:
10,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

Cuskia pidetään romaanin uudistajana, mutta tätä ei kannata säikähtää. Toinen paikka tarjoilee hiotun timantin jännärimäisen rakenteen suojissa. Pintatarinassa nainen kutsuu kuuluisan taiteilijan vieraakseen, mutta pinnan alla pohditaan sukupuolirooleja ja ihmissuhteiden rakenteita.

Minna Rytisalo, Kaleva

Toinen paikka on nautinnollista romaanitaidetta. Kielen vanhahtavuus, ilmaisun rehevyys ja Rachel Cuskin tyylille ominainen pidättyväisyys ovat täydellisessä tasapainossa.

– Silvia Hosseini, Image  

Toinen paikka edustaa hienosti ”kutsuvieraat laittavat paikat sekaisin” -genreä. Cusk käsittelee vieraanvaraisuuden ennakoimattomia seurauksia, rajoja ja niiden ylityksiä sekä taiteen tekemistä vivahteikkaasti ja irvokkaasti. Romaani ei ole mikään Ääriviivojen jälkeinen välityö.

Herman Raivio, Parnasso

Vaikka Rachel Cuskin romaani Toinen paikka vaikuttaa aluksi tavanomaiselta, jopa kliseiseltä kuvaukselta naisen ja miehen välisestä jännitteestä, teos pääsee yllättämään psykologisella kerrostuneisuudellaan. Cusk käsittelee muun muassa sisäistettyä naisvihaa, itseinhoa ja pelkoa. Hän johdattaa lukijan vaivihkaa ihmismielen syvyyksiin.  Cusk tarkastelee nykyhetkensä ohi eläviä ihmisiä, jotka tajuavat hetkien arvon vasta jälkeen päin.

Virpi Alanen, Suomen kuvalehti
Kirjailija
Rachel Cusk

Rachel Cusk on kirjoittanut yhdeksän romaania, kolme tietokirjaa, yhden näytelmän ja useita lyhyehköjä esseitä ja muistelmia. Hänen ensimmäinen romaaninsa, Saving Agnes , julkaistiin vuonna 1993. Cuskin uusin romaani Kunnia (eng. Kudos ) on Ääriviivat -trilogian viimeinen osa. Kunnia julkaistiin suomennoksena huhtikuussa 2020. Cusk syntyi Kanadassa vuonna 1967 ja vietti varhaislapsuutensa

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515254603

Julkaisuvuosi

2021

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen

Sivumäärä

220

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Rachel Cusk

Kääntäjä

Kaisa Kattelus