Huiman jännittävä adventtiseikkailu

On joulukuu. Kaksitoistavuotias Flora ja hänen äitinsä ovat matkustaneet kuukaudeksi Helmerinkylään. He ovat vuokranneet mökin erään hylätyn ja ränsistyneen kartanon mailta.
Äidin kirjoittaessa uutta kirjaansa Flora tutustuu kartanon tiluksiin. Mutta jotain outoa on tekeillä. Flora kuulee varjoista kuiskuttelua ja näkee vitivalkoisen oravan, jota kukaan muu ei tunnu näkevän. Lisäksi hän tapaa puutarhassa pojan, joka väittää asuvansa kartanon mailla.
Onko kartano todella hylätty? Entä mitä tapahtui sen omistaneelle von Hiemsin perheelle?
Kihelmöivän jännittävä tarina jakautuu 24 lukuun, jotka ovat mainiota kuunneltavaa joulua odottaessa.

Osta

26.00 €

Arvosteluja paperikirjalle, joka ilmestyi 2021

Eva Frantzin kirjoittama ja Elin Sandströmin kuvittama Ruukin salaisuus on tiivistunnelmainen juoniromaani, jonka tapahtumat sijoittuvat vuoden 1975 joulukuulle, 50 vuotta aiemmin hylättyyn ruukkimiljööseen. Äitinsä kanssa rapistuneelle ruukille saapuva Flora ei vielä tiedä, että hänessä on jotakin erityistä, mutta muutama ruukkikylässä tuntuu sen aavistavan. Talvinen pimeys kummituskartanoineen kätkee sisäänsä taikaa ja pahaenteisiä salaisuuksia.Tarina imaisee välittömästi mukaansa. Lukuja on kaikkiaan 24, mutta veikkaan, että ne tulee hotkaistua hyvissä ajoin ennen jouluaattoa, kun pääsee lukemisen alkuun.
Mari Viertola, Turun Sanomat

24 lukuun jakautuvat joulukalenterikirjat ovat lyöneet läpi myös meillä Suomessa. Lajinsa parhaimmistoon kuuluu ehdottomasti Eva Frantzin Ruukin salaisuus. Franz pyörittelee tarinan hallitusti ja loogisesti alusta loppuun saakka. Vihjailun ja paljastamisen leikki onnistuu erinomaisesti ja aivan kuten kuvioon kuuluu, lukija pidetään koko ajan askeleen Floraa edellä. Talvinen kartanomiljöö antaa paljon mahdollisuuksia monia aisteja kutitteleviin kuvauksiin. Onkin nautinnollista uppoutua lukemaan hyasinttien tuoksun täyttämästä talvipuutarhasta, kuun hopeanhohteesta lammen jäällä ja kartanon aarteesta supattelevista äänistä. Jokaisen luvun alussa on Elin Sandströmin tekemä koko sivun kuva. Ne johdattavat oivallisesti kunkin luvun tunnelmaan.
Marjo Jääskä, Demokraatti

Eva Frantz


Eva Frantz

Osasto 23

Eva Frantz

Yön kuningatar

Eva Frantz

Tästä pelistä pois

Eva Frantz

Suvisaari