Ensin oli Elizabeth Bennet, sitten Bridget Jones ja nyt myös Johanna Morrigan

Olen Johanna Morrigan. Olen neljätoista. Päätin juuri, että minun pitää tappaa itseni. Ei sillä, että haluaisin oikeasti kuolla! Juttu vain on niin, että minun pitää listiä Johanna ja rakentaa palikoista uusi tyttö.
Ollaan vuodessa 1990. Johanna Morrigan, neljäntoista vanha, on nolannut itsensä paikallis-tv:ssä, eikä Johannana olemisessa ole enää juurikaan järkeä. Hän luo itsensä uudelleen, ja syntyy Dolly Wilde sanavalmis goottisankari ja kokopäiväinen femme fatale, joka ei sylje lasiin. Hänen missionaan on pelastaa boheemiperheensä vähävaraisuudelta tulemalla kirjailijaksi ihan niin kuin Pikkunaisten Jo ja Brontën sisaret! mutta kuolematta nuorena.
Kuusitoistavuotiaana hän jo polttaa, juopuu ja tekee töitä musiikkilehdessä. Hän kirjoittaa tuhmia kirjeitä rokkitähdille, harrastaa kaikenlaista seksiä kaikenlaisten miesten kanssa ja raatelee bändit riekaleiksi lyhyissä arvioissaan.
Mutta entä kun Johanna ymmärtää, että Dolly onkin merkittävällä tavalla puutteellinen? Ovatko levyhylly, julisteseinä ja kirjapää riittäviä meriittejä tytöksi tulemisessa?
Näin minusta tuli tyttö on hauska, tarkka ja sydämen särkevä kasvutarina kirjoista, angstista, musiikista, maailman parantamisesta, maskarasta ja halusta suudella sekä kekseliäisyydestä ja itsensä löytämisestä sen kaikessa kipeydessä ja kauneudessa. Kerrottuna tavalla, jonka vain Caitlin Moran hallitsee.

Johannan haavoittuvuus ja uhmakkuus, kun hän astuu ulos maailmastaan ja rakastuu, on kuvattu ihanasti.
Sunday Times

Hilpeä, villi, mielikuvituksekas ja erittäin tärkeä lukukokemus.
The Observer

Ylitsepursuvan hauska kasvutarina mitä tyttöjen kasvamiseen tulee, tässäpä vaihtoehtoinen käsikirja joka jokaisen naisen tulisi lukea. The Express Review

Moran on loistokkaan hauska kirjoittaja, ja Näin minusta tuli tyttö suorastaan tursuaa vitsejä.
FT

Melkein jokaisella sivulla on jotakin, joka saa hymyilemään, surulliseksi tai mietteliääksi usein kaikkea yhdellä kertaa.
Julie Burchill, The Spectator 

Loistokas kasvutarina DocMartenseissa ja revenneissä sukkiksissa.  
Tatler

Niin hyvä että sattuu. Näin minusta tuli tyttö on yhtä kuin Adrian Mole kohtaa Erica Jongin feminismin klassikon Uneksin, lennän. Ennustan kyynelten tulvaa sekä naurusta että pakahduttavasta tunnistamisen elämyksestä.
Harpers Bazaar

Caitlin Moran


Caitlin Moran

Kuinka olla kuuluisa