Ihmisten välisistä etäisyyksistä ja niiden ylittämisestä

Erostaan toipuva Julia menee tapaamaan sairaalaan keuhkokuumeesta kärsivää äitiään, tunnettua ääninäyttelijää, joka pyytää yllättäen Juliaa kirjoittamaan muistokirjoituksensa.
Julia alkaa käydä läpi äitinsä arkistoja ja miettii samalla miten vastaisi pyyntöön. Vaikeat muistot ja unohtuneet tarinat alkavat piirtyä esiin ja samalla Julia huomaamattaan ajautuu etäälle omassa hiljaisessa maailmassaan viihtyvästä pojastaan, Aarosta.
Anja Portin kuvaa kirkkaasti yksinäisyyttä, kaipuuta toisen luo, ihmismielen liikahduksia ja arjen pieniä tragedioita pakkastalven jäätävää maisemaa vasten. Kerronnan melankolista pohjavirettä rikkovat hiljainen huumori ja satujen arvaamaton maailma.
 

Sähkökirja
Paperikirja
Osta

32.00 €

Anja Portinin Muistokirjoitus-esikoisromaani on mietitty ja mietteliäs laatuteos eronneesta helsinkiläisnaisesta, joka maadoittaa itsensä ja lapsensa arjen saduilla. Teos on kuin lukijalle tehty läsnäolon harjoitus, jonka sulkeutuvasta lopusta jää ehyt olo.
Sini Kiuas, Hämeen Sanomat
 

Tavallisen lukeminen on helppoa. Romaanien kohdalla tavallinen voi olla se ihan kiva lukukokemus, joka on mukava ottaa kaveriksi bussimatkalle: arkisten hyvien hetkien käyttökirjallisuutta, vaivaton valinta, joka ei vaadi kummempaa miettimistä.
Outi Hytönen, Parnasso
 

Anja Portin