Muistokirjoitus

5,00 

–84%
Alin hinta 30 päivään:
5,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

Muistokirjoitus käsittelee kaikkea sitä mitä olen itsekin vuosikausien ajan tarkastellut, tarttuu juuri niihin hetkiin ihmisten välillä kun jotain on murtumassa, muuttumassa, ja paikoin se tulee niin liki että tuntuu romaanilta jonka olisin itse voinut kirjoittaa, mutta en tietenkään olisi, se on aivan omansa, kaunis ja surullinen, tunteiden kudoksesta viritetty, Portinin hienolla ja levollisella kielellä kerrottu. (--) Portinin tausta lastenkirjallisuuden parissa näkyy kielen rikkaudessa, maisemassa, huumorissa. Ihmiset piirtyvät jäätävän kylmää talvea vasten toisiaan kohti kurottavina, rakkaudennälkäisinä, haavoittuvina, niin kuin me kaikki.

Helmi Kekkonen, Sivulauseita

Muistokirjoituksen henkilöhahmot ovat ikään kuin toistensa painoja, jotka pitävät heidän maan pinnalla.  He huomioivat toisensa vähän kuin taivaankappaleet avaruudessa: liikkuvat omilla radoillaan, aina hieman toistensa ohi.

Kirjapyykki-blogi

Hallittu, viehättävä, jännitystä ja mielenkiintoa läpi teoksen kannatteleva, koskettava ja syvästi inhimillinen. – – Muistokirjoitus on kirjoja, joita lukee kiinnostuksen käyttövoimalla liki yhtä soittoa.

Annelin kirjoissa -blogi

Pidän tällaisesta tekstistä, joka huokuu yksinkertaisuutta ja puhtautta, vaikka tarina ei missään tapauksessa ole yksinkertainen. Portin ei aliarvioi lukijaansa, vaan kirjoittaa älykkäästi ja kauniilla tavalla.

Mannilainen-kirjallisuusblogi

Anja Portinin Muistokirjoitus-esikoisromaani on mietitty ja mietteliäs laatuteos eronneesta helsinkiläisnaisesta, joka maadoittaa itsensä ja lapsensa arjen saduilla. Teos on kuin lukijalle tehty läsnäolon harjoitus, jonka sulkeutuvasta lopusta jää ehyt olo. (--) Kirjan viimeistely, kielen ja tarinan tasalaatuisuus vakuuttaa. (­--) Syvästi nähty, tavallinen kokemus.

Sini Kiuas, Hämeen Sanomat  
Kirjailija
Anja Portin

Anja Portin (s. 1971) on Helsingissä asuva kirjailija, joka vietti kouluvuotensa Jyväskylässä. Hän on opiskellut kirjallisuus- ja oikeustiedettä Helsingin ja Turun yliopistossa ja valmistunut filosofian ja oikeustieteen maisteriksi. Hän on työskennellyt aiemmin toimittajana, kustannustoimittajana ja tutkimustehtävissä yliopistolla. Portin kirjoittaa sekä aikuisille että lapsille. Hänen tuotantonsa sisältää romaaneja, lasten kuvakirjoja, esseistiikkaa

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515247162

Julkaisuvuosi

2019

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen

Sivumäärä

252

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Anja Portin