Radio Popov

26,00 

Alin hinta 30 päivään:
26,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa
Arviot

Nyt tuli luettua sellainen lastenkirja, että vetää melkein sanattomaksi ja kylmät väreet kulkevat iholla. – – Radio Popov on valtavan hieno paketti, jossa suuria asioita käsitellään koskettavasti ja lämpimästi.

Hemulin kirjahylly

Anja Portinin Radio Popovin kekseliääseen tarinamaailmaan on helppo solahtaa.  Se ei tarjoa sadun kimallusta tai hokkus-pokkus-ratkaisuja, mutta onnistuu silti kääntämään ankean lähtötilanteen parhain päin ja valamaan toiveikkuutta myös lukijaan.

  Päivi Heikkilä-Halttunen, Lastenkirjahylly-blogi  

Teos taikoo pelon, surun ja yksinäisyyden kokemukset seikkailuksi, kuitenkaan vähättelemättä pienten uhrien tuskaa. Avainsana on empatia. (--) Viisas romaani vihjaa, että on olemassa erilaisia syitä, miksi kaikki aikuiset eivät osaa olla vanhempia lapsilleen, mutta tämä teos ei kerro heistä. Perheiden sisäinen kohtaamattomuus on koko yhteiskunnan käsittelemätön tragedia, eikä siihen ole helppoa ratkaisua.

Mari Viertola, Turun Sanomat  

Vaikka romaanin aihe täyttää melodraaman tunnuspiirteet, kertomus välttelee silti onnistuneesti synkkyyttä ja surumielisyyttä. Radio Popov on varsin viihdyttävä ja paikoitellen jopa jännittävä ja seikkailullinen. Kokeelliset kerrontaratkaisut, kuten joidenkin kohtausten kirjoittaminen näytelmädialogiksi, virkistävät tekstin seassa. Miila Westinin kuvitusta on mukana sopivasti elävöittämässä ja tauottamassa lukukokemusta.

Emmi Ketonen, Onnimanni

Yksinäisyys ja sen eri muodot ja syyt ovat rakentavasti esillä maailmassa, joka vaikuttaa todelta mutta ei ehkä kuitenkaan ihan ole sitä. Mukana on myös sopivasti jännitystä ja yllättäviä juonenkäänteitä niin, että tarina ei polje paikallaan ja pakottaa välillä varpaisilleen. Kokonaisuus on mainio ja sopiva ei vain nuorille vaan aikuisillekin.

Antti Koskinen, Kirjavinkit
Kirjailija
Anja Portin

Anja Portin (s. 1971) on Helsingissä asuva kirjailija, joka vietti kouluvuotensa Jyväskylässä. Hän on opiskellut kirjallisuus- ja oikeustiedettä Helsingin ja Turun yliopistossa ja valmistunut filosofian ja oikeustieteen maisteriksi. Hän on työskennellyt aiemmin toimittajana, kustannustoimittajana ja tutkimustehtävissä yliopistolla. Portin kirjoittaa sekä aikuisille että lapsille. Hänen tuotantonsa sisältää romaaneja, lasten kuvakirjoja, esseistiikkaa

Lue lisää

Kuvittaja
Miila Westin

Miila Westin (s. 1987) on Oulussa kasvanut ja Helsingissä asuva kuvittaja, graafikko ja sarjakuvataiteilija. Kuvittajana hän on suunnitellut hahmoja, muraaleja ja kankaita. Kirjoittamisessa ja kuvittamisessa häntä inspiroi normaalina pidetyn kyseenalaistaminen.

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515251688

Julkaisuvuosi

2020

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen, Äänikirja

Sivumäärä

288

Äänen kesto

Ikäryhmä

6-9

Kirjailija

Anja Portin

Kuvittaja

Miila Westin

Lukija

Antti L.J. Pääkkönen