Klassikko­trilogian päätös

On teoksia, joihin rakastuu päätäpahkaa, koska ne tuntuvat puhuvan suoraan itselle. Tanskalaisen Tove Ditlevsenin omaelämäkerralliset romaanit ovat juuri sellaisia harvinaisia elämyksiä. Eeva

Tove on kasvanut aikuiseksi ja saavuttanut paljon sellaista, mistä saattoi vain haaveilla. Itsenäisyys ei kuitenkaan ole tullut ilmaiseksi. Kunnianhimoisen Toven suunnitelmia sotkevat raskaudet, väärään aikaan ja väärien ihmisten kanssa. Kun eräs lääkäri avaa portin vahvojen kipulääkkeiden maailmaan, paluuta ei ole. Kohta Tove on taas naimisissa - ja riippuvainen.

Kööpenhamina-trilogia koostuu kolmesta 1970-luvun taitteessa ilmestyneestä omaelämäkerrallisesta teoksesta. Kolmas osa, Aikuisuus, kuvaa päähenkilön kolmea rakkautta - miehiä, lääkkeitä ja kirjoittamista - kuten vain Tove Ditlevsen osaa: hauraasti ja rajusti, kepeydellä ja vakavasti, suorasukaisesti ja hellästi. Aikuisuutta on pidetty hänen pääteoksenaan.
 

Osta

28.00 €

Ditlevsenin yhtä aikaa herkkä ja lakoninen tyyli lumoaa, mistä kiitos kuuluu Katriina Huttusen timanttiselle suomennokselle.
Silvia Hosseini, Suomen Kuvalehti
 

Kööpenhamina-trilogian päätösosa kuvaa päähenkilön kolmea rakkautta: miehiä, lääkkeitä ja kirjoittamista. Jo kaksi aikaisempaa kirjaa ovat vieneet lukijan tarinaan, joka on tehty kuten vain Tove Ditlevsen osaa hauraasti ja rajusti, kepeydellä ja vakavasti, suorasukaisesti ja hellästi. Aikuisuus-romaania on pidetty kirjailijan pääteoksena.
Liina Putkonen, Seura

 

Ditlevsen kirjoittaa suoraan ja paljaasti. Hän kuvaa vain sen mikä kulloinkin on merkittävintä. ja  paljaasti.  Hän  kuvaa  vain sen, mikä kulloinkin on merkittävintä.
Anelma Järvenpää-Summanen, Maaseudun Tulevaisuus

 

Tove Ditlevsen
Katriina Huttunen


Tove Ditlevsen

Nuoruus

Tove Ditlevsen

Lapsuus