Matias tai kaikki se mikä on kaukana

10,00 

–58%
Alin hinta 30 päivään:
10,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

Pimeälle taivaalle tähyämisestä alkaa tarina, jonka mielikuvitukseen ja värimaailmaan rakastuin. Anja Portinin ja Sanna Pelliccionin kuvakirjassa (jolla on pitkä nimi: Matias ja kaikki se mikä oli jossain kaukana, S&S2021), on runsautta ja seesteisyyttä. Riemunkirjavuus ja hösellys puuttuvat onneksi kokonaan.

  Anna Pihlajaniemi, Kodin kuvalehti  

Finlandia-palkitun Anja Portinin ja kuvittaja Sanna Pelliccionin Matias ja kaikki se mikä oli jossain kaukana on samanaikaisesti kuin kuvitettua runollisuutta, tietoa ja sadun lumoa. Matias ja kissa Kuukuu lähtevät junalla kaupunkiin tutkimaan ja tekemään havaintoja löytääkseen vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Portin ja Pelliccioni luovat upean kokonaisuuden tutkimusmatkasta, jossa kuvitus zoomaa väliin avaruudellisia näkymiä ja leikittelee upeilla perspektiivin vaihdoksilla. Kuvakirja voi olla lapselle kuin matka taidemuseoon, jokainen aukeama luo vision uudesta taulusta. Tällainen voi olla myös aikuisen lukijan kokemus. Teos on runollisen kaunis ja puhutteleva. Jokaiseen aukeamaan pysähtyy mieluusti pidemmäksikin aikaa.

Pirjo Suvilehto, Kaleva
Kirjailija
Anja Portin

Anja Portin (s. 1971) on Helsingissä asuva kirjailija, joka vietti kouluvuotensa Jyväskylässä. Hän on opiskellut kirjallisuus- ja oikeustiedettä Helsingin ja Turun yliopistossa ja valmistunut filosofian ja oikeustieteen maisteriksi. Hän on työskennellyt aiemmin toimittajana, kustannustoimittajana ja tutkimustehtävissä yliopistolla. Portin kirjoittaa sekä aikuisille että lapsille. Hänen tuotantonsa sisältää romaaneja, lasten kuvakirjoja, esseistiikkaa

Lue lisää

Kuvittaja
Sanna Pelliccioni

Sanna Pelliccioni (s. 1976 Oulussa) on kuvittaja ja lastenkirjailija. Pelliccioni tekee omaa Onni-poika-kuvakirjasarjaa ja kuvittaa erilaisilla tekniikoilla aikuisille ja lapsille. Pelliccionin suomalais-italialainen perhe asuu Helsingissä, toinen jalka Välimerellä. Hän inspiroituu väreistä, metsästä, avojaloin kävelystä, puutarhoista ja kulkemisesta muinaisilla paikoilla. Viimeksi hänet palkittiin kuvituspalkinto Plaquella Bratislavan biennaalissa teoksesta Lappukaulatyttö vuonna 2023.

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515254542

Julkaisuvuosi

2021

Formaatti

Kovakantinen

Sivumäärä

40

Äänen kesto

Ikäryhmä

6-9

Kirjailija

Anja Portin

Kuvittaja

Sanna Pelliccioni