Katse kliseiden taakse

Italiaa sellaisena kuin me sen kuvittelimme ei ole enää olemassa. Perinteinen italialainen suurperhe elää vain pakastepitsojen mainoksissa. Maan väestö vähenee ja samalla se vanhenee. Italia on yksinasuvien maa. Iloisiksi ja huolettomiksi kuvitellut italialaiset ovat nyt katkeria ja vihaisia. Italian politiikka niin oikealla kuin vasemmalla on tämän katkeruuden ja vihan läpäisemää.
Vuosikymmenien lähes sokea usko Euroopan unioniin on vaihtunut epäilyyn. Riidat naapurivaltioiden kanssa ovat arkipäivää. Italian talous ei ole kasvanut yli kymmeneen vuoteen, ja suuret italialaiset muotitalot siirtyvät yksi toisensa jälkeen ulkomaalaiseen omistukseen. Maan kauniit maisemat ja moderni infrastruktuuri murenevat. Sushia on helpompi löytää kuin oikein keitettyä pastaa. Kaiken huipuksi Italia ei edes päässyt mukaan vuoden 2018 jalkapallon MM-kisoihin.
Minne menet, Italia? -kirjassa matkataan maassa, jossa kaikki on muuttumassa. Mistä nykypäivän italialaiset uneksivat?
Anton Monti on suomalais-italialainen tietokirjailija, joka on syntynyt Helsingissä ja asunut Roomassa vuodesta 1969 vuoteen 1988. Hänen kirjansa käsittelevät Italian ja Suomen lähihistorian tapahtumia.
 

Osta

5.00 € 10.00 €

Kirja on myös mainio opas Italian tapakulttuuriin, historiaan ja politiikkaan.Teos kannattaa ehdottomasti lukea myös, jos on yhtään kiinnostunut koko Euroopan tulevaisuudesta. Italia on kuitenkin eurooppalainen talousmahti
Tuula Laatikainen, Talouselämä

Anton Monti


Anton Monti

Italian vaaralliset kytkökset – mafia, fasismi ja Venäjä

Anton Monti

Maailman vaarallisin rikollisjärjestö ’Ndrangheta

Anton Monti & Pontus Purokuru

1968