Jännittävä tietokirja suuresta mutta tuntemattomasta rikollisjärjestöstä

Ndrangheta on mafiajärjestö, jonka jäseniä velvoittaa monisatavuotiset perinteet ja moraalikäsitys. Tähän vahvaan moraalikäsitykseen tosin mahtuvat huumekaupan lisäksi kidnappaukset, murhat, sekä mafiasodat, joiden uhrimäärä lasketaan tuhansissa. 
 
Miksei rikollisjärjestöstä, joka vastaa lähes yksin Euroopan kokaiinimarkkinoista, tiedetä juuri mitään? Miksi monet tavalliset Etelä-Italian asukkaat uskovat, että mafia pitää heistä paremmin huolta kuin kunta, poliisi tai Italian valtio? Miten Ndrangheta yhdistää tiukat säännöt, uskonnollisen kuvaston ja salaseuramaiset rituaalit väkivaltaiseksi rahantekokoneeksi?
 
Useamman vuoden taustatyön jälkeen Anton Monti tarjoaa lukijalle kylmäävän tositarinan, joka pitää otteessaan. 
 
Anton Monti on suomalais-italialainen tietokirjailija, joka on syntynyt Helsingissä ja asunut Roomassa vuodesta 1969 vuoteen 1988. Hän on julkaissut useita tietokirjoja, joista viimeisin oli Minne menet, Italia? (2019).

 

Osta

34.00 €

Maailman vaarallisin rikollisjärjestö Ndrangheta -kirjan luettuaan ymmärtää maailmaa taas vähän enemmän. Sinisiä silmiään on välillä hyvä hieroa. Italian salaisin ja vaarallisin mafia on päässyt kasvamaan piittaamattomuudessa ja ahneudessa voittamattomaksi. Anton Monti on koonnut yhteen kaiken mitä rikollisjärjestöstä tiedetään. Kirjan punainen lanka on ymmärtää, miksi Calabrian mafia on niin vahva kuin se on. Montin kirja on helppolukuinen. Se toistaa asioita sopivasti, joten lukuja voi lukea myös loikkimalla. Materiaali ei ole vain historiaa; mukana on tuoretta tietoa vuodelta 2020.

Sari Passaro, Kulttuuritoimitus

Monti avaa Ndranghetan salaperäistä ja esoteerista luonnetta vetävästi pönkittämättä silti järjestöön liittyvää mystiikkaa. Lähteiden kirjo kertoo Montin tuntevan aiheensa tarkoin. Kirjassa ei mässäillä raakuuksilla ja veriteoilla, vaan rikollisjärjestön toimintaa, historiaa ja luonnetta avataan rakenteiden kautta. Siksi kirja soveltuu myös herkemmille lukijoille pimeiden syysiltojen sivistäjäksi ja viihdyttäjäksikin. Viime vuosien true crime -buumi tietänee hyvää kirjan menekille.

Rosa Lampela, Talouselämä

Anton Monti


Anton Monti

Minne menet, Italia?

Anton Monti & Pontus Purokuru

1968