Download Kuva:
Susanna Kekkonen
Download Kuva:
Susanna Kekkonen
Lukunäyte
Sarjakuva­romaani sukeltaa itämerensuomalaisten myyttien maagiseen maailmaan

On kesäkuu ja lumimyrsky. Luonto on mennyt sekaisin, eikä kukaan tiedä mitä tehdä. 10-vuotias Eevi palaa kotiin vaarinsa hautajaisista ja törmää talvisessa metsässä ohran haltijaan. Eevi saa selville, mikä on kummallisen sään takana, ja jos jotain ei tehdä ja pian, talvi voi jatkua ikuisesti.

Eevi tempautuu mukaan taianomaiseen seikkailuun sekalaisen haltiajoukkion kanssa päämääränään vapauttaa keväisen luonnon herättäjä, jonka Louhi on kaapannut tuonpuoleiseen. Matkalla Eevi törmää monenlaisiin myyttisiin olentoihin, eksyy metsänpeittoon ja pujahtaa viimein loven kautta Tuonelaan, sielulintujen lepopaikkaan.
 
Myyttiset on muinaista itämerensuomalaista kansanperinnettä lapsille tutuksi tuova sarjakuvaromaanisarja, jonka ensimmäinen osa tutustuttaa lukijat viljakasvien haltijoihin, maahisiin ja menninkäisiin sekä Sämpsä Pellervoiseen. Samalla se on kertomus luonnon tasapainon horjumisesta ja luopumisen vaikeudesta.
 

Osta

26.00 €

Teos on kokonaisuudessaan onnistunut. Tarina kulkee sujuvasti ja tihenee loppua kohti. Kiinnostusta pitää yllä myös kuvakulmien ja ruutukokojen vaihtelu sekä ilmaisuvoimainen värien käyttö. Sekä alun melankolia että seikkailun jännitys välittyvät hienosti myös värisävyjen kautta
Marjo Jääskä, Demokraatti

Miila Westin


Miila Westin

Vaarallinen uni

Anja Portin

Radio Popov