Jackson Brodien odotettu paluu

Jackson Brodie viettää syrjäisessä merenrantakaupungissa hiljaiseloa ja elättää itsensä heittämällä keikkaa yksityisetsivänä uskottomuusepäilyjä tutkien ja kadonneita kissoja etsien. Ajoittain hänen seuranaan ovat teini-ikäinen poika tai ikääntynyt labradorinnoutaja, ex-puolison niin salliessa jopa molemmat.
Paikka on kaunis mutta kaikki ei ole sitä, miltä näyttää. Eräänä päivänä Brodie tapaa kalliojyrkänteellä miehen ja pelastaa tämän mahdolliselta itsemurhalta. Käy ilmi, että miestä epäillään murhasta. Vähitellen tapahtumat johtavat Brodien keskelle valheiden ja vanhojen salaisuuksien verkkoa, ja pakottavat hänet kohtaamaan myös oman menneisyytensä hyvin konkreettisesti, kun paikkakunnalle ilmaantuu aikuiseksi kasvanut Reggie Chase, poliisi joka on työparinsa kanssa tutkimassa vanhaa pedofiilirinkitapausta.
Kate Atkinson (s. 1951) on Ison-Britannian rakastetuimpia ja arvostetumpia kirjailijoita. Hän on voittanut Baileys Womens Prize for Fiction -palkinnon ja saanut useita muita tunnustuksia. Jackson Brodie -sarjasta Atkinson on todennut, ettei missään tapauksessa aikonut kirjoittaa dekkarisarjaa mutta niin vain kävi, ja siitä fiksun kirjallisuuden ystävät ovat saaneet olla kiitollisia. Kovaksikeitetty mutta kiltti Jackson Brodie on esiintynyt jo neljässä romaanissa, ja BBC on tehnyt kirjoihin perustuvan tv-sarjan.

Osta

5.00 € 15.00 €

Taidokkaassa rakennelmassa erillisten ihmisryhmien polut risteävät ja johtavat lopulta pimeyteen, josta löytyy ihmiskauppaa, pedofiliaa ja murhia. Ei voi mitään, Liian kirkas taivas on vihaisempi ja armottomampi kuin mikään edeltävistä neljästä Brodie-romaanista.
Suvi Ahola, Helsingin Sanomat

Kate Atkinson kertoo tarinan tyylilleen uskollisena monista näkökulmista. Jopa näkökulmien sisällä on näkökulmia, kun Jackson Brodien pään sisässä pitää monologia Jacksonin pojan äiti Julia, silloinkin kun tämä ei varsinaisesti ole paikalla.
Raskaista aiheistaan huolimatta - pedofiilejä ja ihmiskauppaa - Liian kirkas taivas ei ole liian synkkää luettavaa, vaan etenee sujuvasti eikä vello kurjuudessa liiaksi. Tarinassa on sopivasti huumoriakin.
Mikko, Kirjavinkit

    
Atkinsonin kerronnassa on keveyttä  ja  huumoria, joka tuottaa raadollisuudelle tarpeellisen vastapainon. Atkinsonin kirjojen parhaita piirteitä on arvaamattomuus. Vaikka Brodie-sarja käyttää dekkarin keinoja, koskaan ei voi olla täysin varma siitä, missä keinot hylätään ja minkä jälkeen voi tapahtua ihan mitä tahansa.
Marika Riikonen, Hämeen Sanomat

Kate Atkinson


Kate Atkinson

Kaikkein vähäpätöisin asia

Kate Atkinson

Ihan tavallisena päivänä

Kate Atkinson

Eikö vieläkään hyviä uutisia?

Kate Atkinson

Hävityksen jumala

Kate Atkinson

Joka lapsia ja koiria rakastaa