Se, joka väittää välittävänsä ihmisistä, ei välttämättä välitä maailmasta

Olivia Rönning on kadonnut. Hänen kollegansa Lisa Hedqvist on varma, että Olivia on siepattu. Kun Tom Stilton kuulee, mitä on tapahtunut, hän päättää lopettaa omaehtoisen koronakaranteeninsa saaristossa. Yhdessä Lisa ja Tom seuraavat jälkiä syrjäiseen mökkiin, mutta kun he pääsevät perille, mökki on jo liekeissä, ja myöhemmin palaneen talon jäänteistä löydetään naisen hiiltynyt ruumis. Onko kyseessä Olivia?

Mette Olsäter, heidän eläköitynyt pomonsa, on nimitetty kansalliseksi turvallisuuskoordinaattoriksi, jonka vastuulla ovat koronarokotteiden toimitukset. Selvästi joku on valmis tekemään mitä tahansa sabotoidakseen kuljetukset.

Laupias samarialainen on huippusuositun Olivia Rönning & Tom Stilton -sarjan seitsemäs osa. Kirjasarjaan perustuva Nousuvesi-sarja on tuttu myös Suomen televisiosta. Kirjailijat Cilla ja Rolf Börjlind ovat Ruotsin kokeneimpia käsikirjoittajia, ja heidät tunnetaan erityisesti Martin Beck -elokuvista.
 

Osta

35.00 €

Koronaviruspandemia on julistettu virallisesti päättyneeksi, mutta Cilla ja Rolf Börjlindin Laupias samarialainen palauttaa mieleen pandemian alkuajat: eristäytyneisyyden, epäluulon, pelon ja turhautumisen. Pariskunnan aiemmista dekkareista tuttu poliisi Olivia Rönning selvittää kahta murhaa, mutta rokotevastaisen liikkeen radikaalit toimet heittävät kapuloita rattaisiin. 
EH, Anna
 

Olen seurannut Olivia Rönningistä kertovaa sarjaa ihan kohtalaisen kiinnostuneena, eikä tämäkään romaani tuota pettymystä. Se tarttuu uskottavalla tavalla koronaviruksen piinaamaan yhteiskuntaan ja ihmisiin, jotka pelkäävät tartuntaa, yrittävät suojautua ja lopulta kuitenkin sairastuvat.
Tuija, Kirjavinkit

Rolf Börjlind
Cilla Börjlind


Cilla Börjlind & Rolf Börjlind

Jäätynyt kulta

Cilla Börjlind & Rolf Börjlind

Polttopiste