Kunnia

32,00 

Alin hinta 30 päivään:
32,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa
Arviot

Rachel Cuskin Ääriviivat-trilogian viimeinen osa Kunnia on kirkasta laatuproosaa kuten edeltäjänsäkin. Rachel Cuskin tapa kirjoittaa on ihan omanlaisensa. Kunnian kerronnallinen koukku on suorastaan hypnoottinen tapa siirtää kuvakulma itsestä toiseen. Häivyttää varsinainen päähenkilö vain objektiiviseksi kuuntelijaksi, reagoijaksi, näkymättömäksi osapuoleksi. Hannu Sinisalo, Kirjavinkit.

fi

Rachel Cuskin trilogia on kehunsa ansainnut.

  Silvia Hosseini, Suomen Kuvalehti

Harva kirjasarja on tehnyt koko läntiseen kirjallisuusmaailmaan samanlaista vaikutusta kuin  Rachel  Cuskin Ääriviivat-trilogia. Keski-ikäisen, juuri eronneen kirjailijan Fayen kautta maailmaa ja ihmisiä tarkasteleva sarja tuntui uudistavan romaanikerronnan keinot kertaheitolla. Omaäänisen ja viisaan trilogian päättää keväällä suomeksi ilmestyvä  Kunnia (S&S, suom. Kaisa Kattelus).  Ennakkotietojen mukaan luvassa on kirjallisuuspiirien kliseisen maailman säälimätöntä kuvausta.

Susanna Laari, Helsingin Sanomat  

Säkenöivän älykäs, viiltävän tyly, pakahduttavan kaunis. Kanadalais-brittiläisen Rachel Cuskin Ääriviivat-trilogiasta on vaikea keksiä enää adjektiiveja, joita ei olisi sen kuvailemiseen jo tuhlailtu. / . . . / Ääriviivat-trilogia  ei  tyhjene  yhdellä  tai  edes  useammalla  lukukerralla. Mikä  määrittää  klassikon,  ellei tällainen  kestävyys  ja  ajattomuus. Toki   klassikot   nimetään   toisessa ajassa  kuin  nyt,  mutta  Cuskin  romaaneissa on jotain samaa kuin kaikissa aikaa kestäneissä suurteoksissa,  sellaisissa,  joissa  hahmotetaan ennen  kaikkea  ihmisenä  olemisen peruskysymyksiä.

Eleonoora Riihinen, Helsingin Sanomat

Cuskin trilogian päätösosa on yhtä kiehtova ja kokeellinen kuin edeltäjänsäkin. Se tutkii, miten heijastamme itseämme muissa ihmisissä ja siinä, mitä näemme. Samalla se viihdyttää.

Anna Pihlajaniemi, Kodin kuvalehti

Cusk haluaa nostaa esille toiset ihmiset. Hän näyttää konkreettisesti, miten synnymme suhteesta toisiin ihmisiin. Erityisen painoarvon kerrontaratkaisu  saa, kun tietää Cuskin kirjoittaneen aiemmin kaksi hyvin omakohtaista teosta, joista hän sai ristiriitaista palautetta. Kunniassa vastaavalla tavalla moitinnan ja kehujen kohteeksi joutunut omakohtainen kirjailija on mies. Niin helppoa kuin Cuskia olisi lukea vain sukupuolien kautta, kirjailija pakottaa näkemään ihmiset sukupuolten takana. Vaikka rakenteet vaikuttavat aina 2020-luvullakin, se ei ole yksilön syy.

Marjaana Tunturi, Hämeen Sanomat

Syntyy terävä kuva alan pinnanalaisista jännitteistä, kilpailusta ja luovuuden kriiseistä. Naisnäkökulma on ilmeinen olematta hyökkäävä. Kirjailijan metodia on syystä kehuttu lajia uudistavaksi.

  Sirpa Numminen, Viva

Sukella turkoosin Välimeren aaltoihin, ihaile viktoriaanista katukuvaa Brittiläisen imperiumin sydämessä ja juttele välillä henkeviä satunnaisten lentomatkustajien kanssa; tästä ei nojatuolimatka parane.

Me Naiset

Kunnia päättää mainion trilogian, mutta sopii hyvin yksittäinkin luetuksi. Lukukokemuksen kruunaa Kaisa Katteluksen laadukas suomennos. Cusk kannattaa ottaa kesän lukupinoon viimeistään nyt.

MS, Me Naiset
Kirjailija
Rachel Cusk

Rachel Cusk on kirjoittanut yhdeksän romaania, kolme tietokirjaa, yhden näytelmän ja useita lyhyehköjä esseitä ja muistelmia. Hänen ensimmäinen romaaninsa, Saving Agnes , julkaistiin vuonna 1993. Cuskin uusin romaani Kunnia (eng. Kudos ) on Ääriviivat -trilogian viimeinen osa. Kunnia julkaistiin suomennoksena huhtikuussa 2020. Cusk syntyi Kanadassa vuonna 1967 ja vietti varhaislapsuutensa

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515252715

Julkaisuvuosi

2020

Formaatti

E-kirja, Äänikirja

Sivumäärä

Äänen kesto

06h 09m 00s

Ikäryhmä

Kirjailija

Rachel Cusk

Kääntäjä

Kaisa Kattelus

Lukija

Sanna Majuri