Nuoruus

28,00 

Alin hinta 30 päivään:
28,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , ,
Arviot

Ditlevsenin trilogian ensimmäinen osa teki vaikutuksen armottomilla havainnoillaan sekä ilmaisullaan, joka on samanaikaisesti karua ja runollista. Nuoruudessa pysäyttäviä hetkiä on hieman vähemmän, mutta niitä on. Hienoimmat kohdat ovat yhtä aikaa koomisia ja musertavia (--). Katriina Huttusen suomennos on ilmava, herkkävireinen ja huolellinen. Elina Warstan suunnittelema kaunis kansi ansaitsee erityiskiitoksen. Kirja tuntuu käsissä arvokkaalta. Synkistä sävyistä huolimatta Nuoruus on Lapsuutta toiveikkaampi.

Silvia Hosseini, Suomen Kuvalehti

Alle kaksikymppinen kertoja aloittelee nyt työelämää ja kotoa irtautumista. Jos Lapsuuden tunnelma oli synkkä, jopa traaginen, nyt ollaan enemmän surrealistisen huumorin alueella. Niin nuoruuden vimmainen energia vaikuttaa: epävarmuudesta huolimatta Tove-kertoja tuntee itsensä voittamattomaksi.

Suvi Ahola, Helsingin Sanomat  

On teoksia, joihin rakastuu päätäpahkaa, koska ne tuntuvat puhuvan suoraan itselle. Tanskalaisen Tove Ditlevsenin omaelämäkerralliset romaanit ovat juuri sellaisia harvinaisia elämyksiä. Ne muistuttavat toisaalta Lucia Berlinin osin omaelämäkerrallisia novelleja, toisaalta maailmankuulua Elena Ferranten Napoli-romaanisarjaa, mutta ennen kaikkea ne muistuttavat lukijan omaa elämää. (--) Sarjan kääntäjä Katriina Huttunen on tehnyt upeaa työtä. Toivottavasti lisää sellaista on luvassa, sillä Ditlevseniä ei ole aiemmin juuri suomennettu muutamaa tekstiä lukuunottamatta. Viimeinen trilogian osa ilmestyy suomeksi kesäkuussa, ja odotukseni ovat hurjat. Mitä uutta vielä itsestäni opinkaan.

Annaleena Jalava, Eeva
Kirjailija
Tove Ditlevsen

Tove Ditlevsenin (1917-1976) laajassa tuotannossa toistuvat naiseuden, rakkauden, ystävyyden, polttavan kunnianhimon ja tuhoavien addiktioiden teemat, joiden vimmainen käsittely teki hänestä yhden Tanskan viime vuosisadan tärkeimmistä kirjailijoista.

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515255037

Julkaisuvuosi

2021

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen, Äänikirja

Sivumäärä

191

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Tove Ditlevsen

Kääntäjä

Katriina Huttunen

Lukija

Mirjami Heikkinen