Jännitys tiiviistyy teatterin kulisseissa

Eletään vuotta 1915, ja 12-vuotias Viktor uneksii pääsevänsä pois Helsingistä. Hän asuu Bulevardilla äitinsä ja isoäitinsä hienossa asunnossa, mutta heti pihalla hän törmää talonmiehen poikaan Algotiin kumppaneineen. Kukaan ei tunnu pitävän Viktorista, paitsi ehkä Helmi-sisäkkö.
   Kun he vielä asuivat Pariisissa, Viktorin äiti Margareta oli arvostettu oopperalaulaja. Helsingissä hän saa Yön kuningattaren roolin Venäläisen teatterin Taikahuilussa, ja kaikki näyttää lupaavalta. Myös Viktor viihtyy teatterissa ja saa ystävän lavastajan tyttärestä Agnesista, jolla vaikuttaa olevan selvännäkijän kykyjä. Mutta kuka on nainen, joka laulaa niin kammottavasti äidin huoneen ulkopuolella? Ja miksi teatterissa sattuu yhtenään erikoisia onnettomuuksia, erityisesti Yön kuningattarelle?
   Jotakin kauhistuttavaa ja pahantahtoista on piiloutunut teatterirakennuksen perustusten alle. Mutta uskaltaako Viktor todella puuttua peliin ja pelastaa äitinsä ennen kuin on liian myöhäistä?
   Yön kuningatar on Eva Frantzin toinen lastenkirja. Sen edeltäjä, Osasto 23, palkittiin Runeberg Juniorilla 2019.

Osta

24.00 €

Varhaisnuorille kirjoitettuja, oikeasti koukuttavia dekkareita on harvassa. Tätä helmeä uskallan suositella erityisesti niille, joiden käteen kirja harvoin eksyy. Jännäri sijoittuu kiinnostavaan miljööseen, 1900-luvun alun oopperaan, ja mukana on yliluonnollisia elementtejä. Loppuratkaisua odottaa oikeasti tosissaan, eikä sitä noin vain arvaa.

Anna Pihlajaniemi, Kodin kuvalehti

Eva Frantz


Eva Frantz

Lasta et minulta vie

Eva Frantz

Osasto 23

Eva Frantz

Ruukin salaisuus