Lukunäyte
Ajankohtaista jännitystä Ruotsin dekkaritähdiltä

Eräänä yönä koditon Muriel törmää nääntyneeseen, lohduttomasti itkevään tyttöön. Tytön nimi on Folami ja hän on paennut Nigeriasta. Muriel vie tytön piiloon metsämökille, mutta tämä joutuu pian naapurustossa asuvan miehen hyökkäyksen uhriksi. Muriel tietää etteivät he voi jäädä mökille, ja pyytää apua Tom Stiltonilta, jolla on omaakin kokemusta elämästä vailla vakinaista asuntoa.
Stilton selvittää parhaillaan tuntemattoman, kurkku auki viillettynä haudatun teinipojan murhaa Olivia Rönningin kanssa. Smoolannista alkaneen tutkinnan haarat näyttävät johtavan Bukarestin viemäriverkkoon.
Kun Olivia tapaa Folamin, hän huomaa, että tämän kaulakorulla on yhteys murhattuun poikaan. Tytön avulla hän ja Stilton onnistuvat murtamaan arvoituksen ja paljastamaan hirvittävän rikollisverkoston toiminnan.
 

Osta

5.00 € 10.00 €

Uinu, paju pienoinen on oivallista rikoskirjallisuutta. Siinä on särmikkäät henkilöhahmot, kiristyvä tunnelma, isoja teemoja ja lukijaa palveleva rakenne.
Blogi, Suketus

Ajankohtainen aihe, joka karmii mutta puhuttelee. Koukuttava ja uskottava juoni. Kirja on omassa genressään loistava!
Kirjakauppias, Turku

Kerronta on koukuttavaa ja juoni huippujännittävä. Monta kiinnostavaa henkilöä. Ahmittavan hyvä.
Nina Teinilä, Suomalainen kirjakauppa, Tampere

Kirja kuvaa hyvin, mitä ajankohtainen pakolaisongelma voi aiheuttaa. Kaaos on helppo sumuverho myös rikolliselle toiminnalle. Aina löytyy ihmisiä jotka näkevät toisten hädässä vain helpon rahan. Taattua Stilton-Rönning-laatua. Tuskin jaksan odottaa seuraavaa osaa.
Marju Valtonen, Turun Kansallinen kirjakauppa

Hahmot ovat särmikkäitä, käänteitä riittää ja kirjan teema on lohduttoman ajankohtainen. Miten turvattomia ovatkaan pakolaiskriisin jalkoihin jääneet lapset nuivassa Euroopassa.
Tarja Hirvasnoro, Kodin Kuvalehti

Huh, huh mikä lukuelämys, jälleen! Ruotsalaisen Börjlindin pariskunnan teos, Uinu, paju pienoinen, jota en meinannut malttaa erottaa näpeistäni, kun tarina vei niin mukaansa.
Blogi, Lasituvan miniatyyrit

Rolf Börjlind
Cilla Börjlind


Cilla Börjlind & Rolf Börjlind

Laupias samarialainen

Cilla Börjlind & Rolf Börjlind

Jäätynyt kulta

Cilla Börjlind & Rolf Börjlind

Polttopiste