Vuoden johtolanka-voittajan uusi dekkari

Pikkukaupunkilaiset ovat ylpeitä uudesta asukkaastaan, jääkiekkolegenda Samuel Lindbergistä, joka on palannut kotimaahansa NHL-vuosien jälkeen. Hänen amerikkalainen vaimonsa Alison ei kuitenkaan tahdo sopeutua ja pariskuntaa ympäröi salailun ilmapiiri. Kaupunkia kuohuttaa myös uusi pyörätiehanke, jonka suurin vastustaja, erakoitunut ja äksy Börje Bohman on kadonnut jälkiä jättämättä. 
    Idyllin särkee myös kauhea yllätys, joka odottaa tuoretta äitiä hänen kurkatessaan vaunuissa nukkuvaa vauvaansa. 
    Vanhempi konstaapeli Anna Glad ottaa tehtäväkseen ratkaista useamman mysteerin kerralla. Sillä tavoin hän pystyy välttelemään ajatusta siitä, että on vain muutaman kuukauden päästä saamassa lapsen, jonka isä asuu satojen kilometrien päässä.
    Voiko Anna Glad luottaa vaistoihinsa, kun raskaus sekoittaa rutiinit?
    Tästä pelistä pois jatkaa taidokasta dekkarisarjaa, jossa pienen kaupungin ihmisiä erottaa ja sitoo yhteen menneisyys ja sen salaisuudet. Klassisen palapelidekkarin taitajana Eva Frantz asettuu riviin Agatha Christien, Maria Langin ja Camilla Läckbergin kaltaisten dekkarikuningatarten kanssa. Anna Glad-sarjan edellinen osa, Kahdeksas neito, sai Vuoden johtolanka-dekkaripalkinnon 2019. Se on ehdokkaana myös yhteispohjoismaisen Lasiavain-palkinnon saajaksi.
Kirjan ovat suomentaneet Ulla Lempinen ja Arja Kantele.

Osta

5.00 € 32.00 €

"Frantz kirjoittaa eloisaa, luontevaa kieltä ja sitoo kirjansa kirjavat langat hyvin yhteen. Tästä pelistä pois on kolmas, pieneen rannikkokaupunkiin sijoittuva Glad-dekkari. Kartalle henkilöistä pääsee, vaikka aiempia osia ei olisi lukenutkaan."
 Sari Toivakka, Keskisuomalainen

Arkinen Anna Glad on päähenkilö, josta on helppo pitää. Leppoisa dekkari ei mässäile rikosten raakuudella, mutta tarjoaa taitavasti tummempiakin sävyjä. (--) Hyvin rakennettu juoni harhauttaa lukijaa monilla väärillä vihjeillä. Kun loppuratkaisukin jättää nautinnollisen kiusoittelevan "miksi en tätä tajunnut" -tunteen, se on hyvän dekkarin merkki se.
Salla Porra, Ruumiin kulttuuri

Tyylikäs juonenkuljetus ja psykologinen ote tuovat kirjoihin klassisen dekkarin piirteitä. Frantz on sisällyttänyt teoksiin myös arkielämän pattitilanteita ja ihmissuhdekysymyksiä, jotka pitävät jännitettä yllä toisella tasolla.
Kati Ylönen, Hankasalmen Sanomat

Eva Frantz


Eva Frantz

Lasta et minulta vie

Eva Frantz

Osasto 23

Eva Frantz

Ruukin salaisuus

Eva Frantz

Yön kuningatar