Todellista naishistoriaa

57 vuotta, 6 kuukautta ja 7 päivää suomalaista syntymää. Yli 300 000 vauvaa. Reilusti yli miljoona tuoretta vanhempaa ja isovanhempaa. Lukematon määrä jännityksen, onnen ja ilon kyyneliä.
Kätilöopiston sairaala (19602017) on suomalaisten perhemuistojen monumentti. Useat sukupolvet ovat parkaisseet ensi rääkäisynsä siellä. Sairaalassa on myös koulutettu kätilöitä kaikkialle Suomeen. Kätilöopiston kätilöt ovat nähneet tuhansia elämän alkuja, ja nyt he jakavat muistonsa.
Suomi synnytti on tarina suomalaisesta syntymästä: naisista, perheistä ja hoivasta. Se kertoo syntymästä modernissa Suomessa ja modernin Suomen synnystä.
Ajan saatossa käsityksemme synnytyksestä, perheestä ja vanhemmuudesta ovat muuttuneet, samalla Suomesta on tullut maailman turvallisin maa äideille ja vastasyntyneille. Tästä kaikesta on kiittäminen Kätilöopistoa ja ennen kaikkea kätilöitä.

Laura Kosonen (s. 1977) on toimittaja ja kätilö. Hänen tietokirjansa Matkaopas synnytykseen ja sieltä takaisin ilmestyi vuonna 2018.
 

Osta

5.00 € 32.00 €

Asioista kerrotaan paljolti kätilöiden näkökulmasta, teoksen pääasiallisena lähteenä ovat alaotsikon mukaisesti kätilöiden haastattelut. Aikalaiskeskusteluja ja synnyttäjien kokemuksia on kaivettu mukavasti maustamaan historiikkia. /.../ Suomi synnytti on kiinnostava kuvaus synnyttämisen historiasta Suomessa ja toimii mainiosti, vaikka lukijalla ei olisi minkäänlaista henkilökohtaista suhdetta Kätilöopistoon. 
Mikko Saari, Kirjavinkit.fi
 

Laura Kosonen


Laura Kosonen

Matkaopas synnytykseen ja sieltä takaisin