Lukunäyte
Painostavaa jännitystä lumen saartamassa pikkukaupungissa

Mitä tapahtuu, kun äiti murhataan? Saarretut kertoo perheestä, joka yrittää jatkaa elämää. Suru on läsnä, mutta pian käy ilmi, että menneisyydessä on asioita, jotka pitävät otteessaan. Perheen isä Krister makoilee enimmäkseen sohvalla kääntäen selkänsä lapsille ja maailmalle, tytär Kajsa voitelee joka päivä uudet leivät ja yrittää saada kaiken näyttämään normaalilta. Kajsa jää yhä enemmän yksin: kuolleen äidin tytär. Perheen pojan Jonaksen ajatuksista ei tiedä kukaan.
Eletään 1990-luvun alkua ja paikallislehden toimituksessa Sara Kvist kollegoineen painaa pitkää päivää kaupunkiin on iskenyt vuosisadan lumimyrsky. Neljä kaupungin viidestä ulospääsytiestä on pian poikki, käytössä on vain yksi lumiaura ja poliisiasemalla Harry on yksin vastuussa järjestyksestä. Hyytävästä viimasta huolimatta tunteet alkavat kuumeta saarroksiin joutuneessa pikkukaupungissa.
 

Sähkökirja
Paperikirja
Osta

5.00 € 30.00 €

Luminen tarina koukutti minut yllättävän tehokkaasti. /---/ Kirjan tunnelma ei ole ahdistava vaan tapahtumat ja ihmissuhteiden vyyhdet etenevät mieltä kutkuttavasti. Tämän vuoksi sivut taisivatkin kääntyä minulla niin vilkkaasti. Saarretut oli sopiva yhdistelmä vaiettuja salaisuuksia ja pikkukaupungin sisäänpäinkääntynyttä tunnelmaa. Goodreadsiin Saarretut saa minulta neljä tähteä.
Oksan hyllyltä -blogi
 

Karin Erlandssonin Saarretut on romaani, jonka haluaisi joko hotkaista saman tien yhdeltä istumalta tai sitten nautiskella hitaasti ja ajan kanssa. Minä valitsin jälkimmäisen tavan, verkkaisen nautiskelun. Muutama luku kerrallaan, rauhallisesti sanoja makustellen. Tosin myönnettäköön, että kirjan viimeisellä kolmanneksella sorruin nopeatahtiseen ahmimiseen.
Luetut.net -blogi
 

Erlandsson kuvaa taitavasti epätodellista tilannetta. Lumi ahdistaa ja saartaa, samoin suru ja selvittämättä jääneet ihmissuhteet, joita tuntuu olevan lähes jokaisella.
Tiina Ruotsala, Keskipohjanmaa

Saarretut ei ehkä vastaa perinteisen dekkarin ystävän odotuksiin. Se on oikea valinta sille, joka pitää jännityksen lisäksi erilaisten ihmisten ja heidän vuorovaikutuksensa kuvaamisesta.
Minna Väisälä, Blogi Kirsin Book Club
 

Karin Erlandsson


Karin Erlandsson & Peter Bergting

Yöjuna

Karin Erlandsson

Kukistaja

Karin Erlandsson

Vuorikiipeilijä

Karin Erlandsson

Helmenkalastaja