Kukistaja

10,00 

–62%
Alin hinta 30 päivään:
10,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

Pohjanmaalta  Ahvenanmaalle asettuneen Karin Erlandssonin tetralogian päätösosassa  kirkastuu se, mistä oli koko ajan kyse: sadun muotoon sovitetusta riippuvuuskertomuksesta. Silmäterä-helmi  voisi  yhtä  hyvin  olla pullo tai piikki tai, vähemmän raadollisesti, työ. Tai niin aikuislukija tarinan tulkitsee. Sillä näinhän fantasiakirjat tuppaavat tekemään: käärivät jännittävään seikkailuun ja kiehtovaan  mielikuvitusmaailmaan jotain suurta ja raskasta ja antavat sitten, pikkuhiljaa matkan varrella, välineitä sen käsittelemiseen. Mutta seikkailun voi myös lukea vain seikkailuna, antautua tarinan käänteille ja uppoutua fantasiamaailman eläinlajien ja ruokien ihasteluun.

Arla Kanerva, Helsingin Sanomat  

Kukistaja on moderni ja ajoittain julma taru, johon on ammennettu perinteisiä vaikutteita kirjallisuudenhistorian suurnimiltä, kuten Astrid Lindgreniltä ja J. R. R. Tolkienilta.

Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuorten kirjallisuuspalkinto, raadin ehdokkuusperustelut  

Erlandsson onnistuu  näyttämään fantasiamaailmassa sellaisen selviytymiskertomuksen, joka on suoraan sovellettavissa oikean maailman kärsimykseen. Se, että saduissa asiat saadaan ratkaistua, luo toivoa. Kaikkien riippuvaisten läheisillä on sitä myöskin, sairastumisvaarastaan huolimatta. Taru Silmäterästä on komea sarja, joka kasvaa edetessään.

Mari Viertola, Turun Sanomat  
Kirjailija
Karin Erlandsson

Karin Erlandsson debytoi vuonna 2014 romaanillaan Minkriket (Minkkitarha, suom. Taija Mård) ja on sen jälkeen julkaissut kaksikymmentä kirjaa eri genreissä ja eri ikäisille lukijoille. Hän on syntynyt vuonna 1978 Uudessakaarlepyyssä ja on koulutukseltaan kirjallisuustieteen maisteri. Opintojen jälkeen hän työskenteli 13 vuotta toimittajana ennen kuin ryhtyi vuonna 2018 päätoimiseksi kirjailijaksi. Hän

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515249906

Julkaisuvuosi

2020

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen, Äänikirja

Sivumäärä

304

Äänen kesto

Ikäryhmä

9-12

Kirjailija

Karin Erlandsson

Kääntäjä

Tuula Kojo