Ruukin salaisuus

26,00 

Alin hinta 30 päivään:
26,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa
Arviot

Eva Frantzin kirjoittama ja Elin Sandströmin kuvittama Ruukin salaisuus on tiivistunnelmainen juoniromaani, jonka tapahtumat sijoittuvat vuoden 1975 joulukuulle, 50 vuotta aiemmin hylättyyn ruukkimiljööseen. Äitinsä kanssa rapistuneelle ruukille saapuva Flora ei vielä tiedä, että hänessä on jotakin erityistä, mutta muutama ruukkikylässä tuntuu sen aavistavan. Talvinen pimeys kummituskartanoineen kätkee sisäänsä taikaa ja pahaenteisiä salaisuuksia.Tarina imaisee välittömästi mukaansa. Lukuja on kaikkiaan 24, mutta veikkaan, että ne tulee hotkaistua hyvissä ajoin ennen jouluaattoa, kun pääsee lukemisen alkuun.

Mari Viertola, Turun Sanomat

24 lukuun jakautuvat joulukalenterikirjat ovat lyöneet läpi myös meillä Suomessa. Lajinsa parhaimmistoon kuuluu ehdottomasti Eva Frantzin Ruukin salaisuus. Franz pyörittelee tarinan hallitusti ja loogisesti alusta loppuun saakka. Vihjailun ja paljastamisen leikki onnistuu erinomaisesti ja aivan kuten kuvioon kuuluu, lukija pidetään koko ajan askeleen Floraa edellä. Talvinen kartanomiljöö antaa paljon mahdollisuuksia monia aisteja kutitteleviin kuvauksiin. Onkin nautinnollista uppoutua lukemaan hyasinttien tuoksun täyttämästä talvipuutarhasta, kuun hopeanhohteesta lammen jäällä ja kartanon aarteesta supattelevista äänistä. Jokaisen luvun alussa on Elin Sandströmin tekemä koko sivun kuva. Ne johdattavat oivallisesti kunkin luvun tunnelmaan.

Marjo Jääskä, Demokraatti

Arvosteluja paperikirjalle, joka ilmestyi 2021 Eva Frantzin kirjoittama ja Elin Sandströmin kuvittama Ruukin salaisuus on tiivistunnelmainen juoniromaani, jonka tapahtumat sijoittuvat vuoden 1975 joulukuulle, 50 vuotta aiemmin hylättyyn ruukkimiljööseen. Äitinsä kanssa rapistuneelle ruukille saapuva Flora ei vielä tiedä, että hänessä on jotakin erityistä, mutta muutama ruukkikylässä tuntuu sen aavistavan. Talvinen pimeys kummituskartanoineen kätkee sisäänsä taikaa ja pahaenteisiä salaisuuksia.Tarina imaisee välittömästi mukaansa. Lukuja on kaikkiaan 24, mutta veikkaan, että ne tulee hotkaistua hyvissä ajoin ennen jouluaattoa, kun pääsee lukemisen alkuun. Mari Viertola, Turun Sanomat 24 lukuun jakautuvat joulukalenterikirjat ovat lyöneet läpi myös meillä Suomessa. Lajinsa parhaimmistoon kuuluu ehdottomasti Eva Frantzin Ruukin salaisuus. Franz pyörittelee tarinan hallitusti ja loogisesti alusta loppuun saakka. Vihjailun ja paljastamisen leikki onnistuu erinomaisesti ja aivan kuten kuvioon kuuluu, lukija pidetään koko ajan askeleen Floraa edellä. Talvinen kartanomiljöö antaa paljon mahdollisuuksia monia aisteja kutitteleviin kuvauksiin. Onkin nautinnollista uppoutua lukemaan hyasinttien tuoksun täyttämästä talvipuutarhasta, kuun hopeanhohteesta lammen jäällä ja kartanon aarteesta supattelevista äänistä. Jokaisen luvun alussa on Elin Sandströmin tekemä koko sivun kuva. Ne johdattavat oivallisesti kunkin luvun tunnelmaan.

Marjo Jääskä, Demokraatti
Kirjailija
Eva Frantz

Suomenruotsalainen Eva Frantz syntyi vuonna 1980 Helsingissä ja asuu nykyään Espoossa. Hän on opiskellut journalistiikkaa, pohjoismaisia kieliä ja pohjoismaista kirjallisuutta Helsingin yliopistossa. Kirjailijantyönsä ohessa hän työskentelee toimittajana ja vetää muun muassa Relationspodden Norrena & Frantz -podcastia. Frantz on toiminut myös ruotsinkielisen Ylen euroviisukommentaattorina vuodesta 2011 lähtien. Frantzin dekkarit käsittelevät yleensä

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515254375

Julkaisuvuosi

2021

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen, Äänikirja

Sivumäärä

267

Äänen kesto

Ikäryhmä

9-12

Kirjailija

Eva Frantz

Kääntäjä

Anu Koivunen

Lukija

Anna-Riikka Rajanen